2 pici gyerek mellett hogyan oldod meg a takarítást?
Most, hogy megérkezett a 2. picink sokkal kevesebb időm van takarítani. Már nagyon unom, hogy állandóan szalad vagy a szoba, vagy a gyerekszoba, vagy a konyha, a fürdőig már el sem jutok, csak rácsukom az ajtót ne is lássam.
Van valami praktika a takarításra? Ha rendet teszek délelőtt estére pont olyan minden, mintha semmit sem csináltam volna. Apránként sem megy, mert mire mindennel végzek még nagyobb kupi van!
Családi napközim van, hét aprósággal telik az egész napom, magam főzök rájuk (elvből nem hozatok semmilyen ócskaságot), mellette van egy saját 8 éves gyermekem is. Reggel fél hat-hatkor indul a napom. Kitakarítom a fürdőszobát, wc-t, kiteregetem az esti mosást, felteszem főni az ebédet, előkészítem a családi reggelit és a babareggelit is, megterítek. Keltem a családot, eszünk, a férjem viszi a saját gyerkőcöt a suliba, én gyorsan felmosom az előszobát és már jönnek is a "kölcsönmanók". Együtt vagyunk egész nap, játszunk, mesélünk, mondókázunk, rajzolunk, szóval mindent, amit egy saját csemetével is tennénk, csak hét apróság elátása már komoly logisztikai feladat :=) (mire minden pelust kicserélek és felöltöztetem őket a kerti játékhoz, az kb. fél óra). Aztán az ebéd utáni alvásidőben rendbe szedem a konyhát, felmosom a fürdőszobát, konyhát, előszobát, kiszellőztetek. Nap végén felporszívózom és kiszellőztetem a játszószobát, bevetem a kiságyakat (külön szobában alszanak délután), bedobom a napi partedliket, terítőket, konyharuhákat és törölközőket a mosógépbe, leszedem és elteszem az előző napi mosást (már ha megszáradt) és máris a családomé vagyok :=). A családi mosás - hacsak nincs valami sos igény - hétvégére marad. A kicsiknek főzőtt ebéd jó a családnak vacsorára is, ezért mindig egy "kondérral" főzök :=).
Bevásárlás hétvégén, lista alapján, amit egész héten irogatok, ahogy látom, hogy valami fogyóban van, illetve péntek este már leülök kitalálni a köv. heti menüt és az ehhez szükséges dolgokat is összeírom a listához). A saját lakrészünket szombaton délelőtt szoktam kitakarítani (ill. a vizesblokkot, lépcsőt minden nap késő délután), amíg megy a mosógép és fő az ebéd. Szombat délután és vasárnap már nincs komoly házimunka, csak "rendfenntartás", főzés, vizesblokk-, konyha- és előszobafelmosás.
Nagyjából így telik a hetem.
Köszönöm!
Sajnos apuka reggeltől estig dolgozik, így ő hulla fáradtan max a mosogató gépet indítja el.
Utolsó, minden tiszteletem a tiéd!
:)
Azért van különbség a napi takarítás+gyereknevelés és a nehéz fizikai munka között. Ebben az esetben nem várom el, hogy segítsen. Amikor én is dolgoztam, segített, de most ez nem az a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!