Jersey anyag beavatása szabás előtt történhet mosógépben? Tehetek be 3-4 hasonlóan sötét (kék, lila, zöld) egyszínű anyagot?
A beavatáshoz felesleges egy teljes mosás, csak az kell hogy meleg vízzel érintkezzen. nem forróval. Elég ha engedsz melegvizet (nem kézmeleget, az csak 30 fok körüli, legyen olyan meleg ami már kicsit kellemetlen, az 50 fokos vizet már nem viseli el a kezünk) a mosdókagylóba, esetleg ha akarsz tehetsz hozzá kevés mosószert és kicsit átnyomkodod benne a textileket egymás után, a világostól a sötétig. Színfogó kendőt használhatsz ha biztosra akarsz menni. Utána mehet egy öblítésre vagy csak centrifugálásra a mosógépbe.
De persze be is teheted a gépbe. Azt nem tudom elég-e neki a színfogó, ez mindig az adott textilektől függ. Én nem szoktam használni.
#3 Persze hogy nincs gond a mosógépes beavatással.
A kérdés az, hogy kell-e egy teljes mosóprogramon végigfuttatni, mert szerintem felesleges. Idő és költségkímélő megoldás ha "lavóros áztatással" oldod meg, nem a beavatás szempontjából lenne jobb. Csak nincs szükség arra hogy rendesen ki legyen mosva, mikor csak az a lényege, hogy az anyag formaváltozása megjelenjen még a szabás előtt és ne akkor amikor már kész a ruha belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!