Hogy vezettek a háztartást?
Nem kell háztartást vezetni.
Nem tudom értelmezni ezt a kérdést. Azt csinálsz, amit akarsz, nincs olyan, hogy kell.
Család vagyunk, 2 gyerekkel, egyik kamasz, így természetes, hogy házi kaját eszünk, nem hozatunk.
Szinte naponta főzök, de ha olyasmi van, akkor 2 naponta. Alapdolgokat - pörkölt, sült húsok, levesek - fagyasztok is le, ez sokszor nagy segítség.
(Reggel csak előkapok egy pörköltöt, délután lehet készíteni vele a rakott dolgokat, pillanatok alatt megvan)
Takarítás:
Alapban mindenki rendet és tisztaságot tart maga, hét közben az időnk függvényében takarítunk szobákat, vagy előtér-konyha-fürdő.
Hétvégén nincs robot, csak pihenés és a család, programok
Egy évben 2x van nagytakarítás (húsvét-karácsony) akkor szoktunk beáldozni 1-1 hétvégét, ilyenkor szőnyegeket-kárpitokat is tisztítunk, ajtók lemosva, minden elhúzkodunk, szekrények háta is portalanítva.
Kb 3 havonta van ablakpucolás, ez 2-3 óra, függönymosással.
Mire az ablakok tiszták, mehet is vissza a függöny.
Hát nálunk ennyi!
Hétköznap 1x porszívózok általában a szobákban. A konyhában minden nap/minden másnap felsöprök. 2 hetente hétvégén először leporszívózom a pókhálót, ha van a két szobában, nappaliban. Aztán portörlés, porszívózás, felmosás. (porszívózni és felmosni minden hétvégén szoktam) Ha ott végeztem megyek a folyosóra, fürdőbe, konyhába.
Wc-t belocsolom tisztítóval, zuhanyzót, mosdókagylót lefújom domestossal. Ezután kint is Pókhálózok, port törlök, aztán kipucolom a fürdőt, porszívózás, felmosás. (a zuhanyzót/mosdókagylót/ wc ülőkét minden nap áttörlöm)
Ablakot 2-3 havonta pucolok, mert nálunk a szél+az eső nagyon össze tudja koszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!