Hogyan kell ecettel kitisztitani a mosogepet?
Vettem 20%-os ecetet, mennyit kell beleonteni?
Volt anyosom emlekszem 5 litert ontott bele, es 90fokon mosta.
Koszonom szepen a segitseget
"Vettem egy drága kávéfőzőt, amit néha tisztítani kell. Na miután elfogyott a hozzá kapott tisztítószer, ecetes vízzel szerettem volna átmosni. Tönkre is ment, utána cserélni kellett benne alkatrészeket."
Ezért kell citromsavat használni! A 4 mm átmérőjű csöveket eltömítik a leváló vízkő darabok, amit az ecet leold. Amit a boltba drágán adnak, az alapvetően készre higított citromsav.
Lehet hülye szokás, de nekem vannak leselejtezett "rongyaim" azokkal szoktam kitömni a mosógépet és több mindent rakok bele, üresen nem szeretem ha megy. 90 fok, ecet, egy kis víz kőoldó, de volt h helyette hypot raktam bele (nem egyszerre a többivel) hanem fertőtlenítésként.
A Ronygoknak kicsit szép színe lett, de tiszta és baktérium mentesnek gondolom a mosógépet.
A legújabb és leghatásosabb 'life hack' a mosógép tisztítására:
2 db mosogatógép tabletta a mosógépbe 60 fokon üresen.
Fertőtlenít, tisztit, egyszerű
Szedtem már szét párszor mosógépet, mert csapágyazni kellett. A dobban iszapos lerakódások szoktak lenni, ami normális, mindenkinél lerakódnak ilyen cuccok. Ezek tudnak poshadt szagot árasztani, nem lesz olyan jó illatú a ruha tőle.
Trisót kell mosószer helyett rakni, és a legmagasabb hőfokon elindítani (nálam 95 fok). Amikor engedi le a vizet lehet látni a sok lerakódott darabkát távozni.
Utána a dobba beleszagolva lehet érezni a különbséget... friss semleges illat.
Ecetet én nem használok, az kevésbé hatékony. Az inkább arra jó, hogy a fűtőszálat megszabadítsa a vízkőtől.
Ha biztosra akarsz menni, akkor trisós mosás (iszapos, zsíros lerakódás miatt), majd utána ecetes mosás (vízkő ellen). Egyszerre a kettőt ne használd.
Az ecetsav és a gumi csapágytömítés nem barátok.
Citromsavat használj, ha nem akarsz a mosógép szerelővel barátkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!