Felújítás utáni takarításhoz milyen egyéb plusz dolog kell?
Eddig csak itthon takarítottam magunk után, de most egy teljesen üres garzon fogok egyedül festés, villanyszerelés után kitakarítani. Külön takarító nem opció. 1 napom lesz rá, vasárnap.
Autóval megyek, tehát létrát sajnos nem tudok vinni.
Meg kell, hogy mondjam tartok tőle. 🙈 Szoba, konyha, fürdő, előszoba részből áll, 3 ablak.
Plusz dologra gondolok, hogy a festék cseppeket kaparóval tudom eltávolátani. Hígító vajon kell?
Melyik helységgel kezdjem? Előbb söprés, aztán felmosás? Porszívó eltömődik ennyi portól?
Kérem aki már túl van ilyenen, segítsen kicsit.
Köszönöm 🙏
Előbb söprés, aztán felmosás, és ha felszáradt, esetleg még a hátramaradó keveset lehet porszívózni is, úgy nem hiszem hogy baja lesz.
A söprés felkavarja a port, maszkot is vigyél.
Nem tudom milyen brigádot fogadtál, de bárki volt nálunk hozta a saját ipari porszívóját és összeszedett mindent amit csinált.
Egyedül ablakot kellett mosni, de az egyébként is dolog, felújítás nélkül is.
"Törlömmagamhanapontaittlógok"
:DDDD
A válasz: motiváció! ;-)
Én tuti, hogy nem érnék a végére egy nap alatt, úgyhogy szerintem majd ne húzd fel magad, ha így jársz - ha jobb lesz a végeredmény, mint előtte volt, már jó! :))
Hiába pontoztátok le a kettest. A férjem is festő és ő is viszi az ipari porszívót és a felmosó vödröt. Nem hagy maga után nagy mocskot.
De hogy a kérdésedre válaszoljak. Ha van glett por mert csiszoltak akkor a javát összesöpörném, utána felporszívóznám. Attól függ mekkora mocskot hagytak, ha glett pacál is vannak a padlón ahhoz spakli kell, ha csak festékpöttyök akkor jó a szivacs dörzsis fele. A férjemék rögtön mosnak fel így elenyésző a festékpötty is.
Na ha ez megvan akkor fentről jönnék le. Szekrény tetők, szekrények letakarítása, majd pultok, felületek, ablakok pucolása. Közben kimosnám a függönyöket, lepucolnám a karnist. A fürdőben a csempét, majd mosdó, kád. Kell egy szék minimum, mert ki tudja mit találsz a bútor tetőkön.
Nagyon porszívózz fel, mert a glett por nagyon szemét. Sokszor kell felmosni tuszta vízzel, kimosott ronggyal, addig míg már nem fehérszik ki a járólapon a glett por.
Nem irigyellek.
Vigyél szemetes nagy zsákot, ki tudja mennyi szemetet hagytak ott. Egyáltalán összetakarították e a fóliákat, szalagokat, glettes zsákokat. Majd meglátod mit hagytak ott.
Ja és higitó akkor kell ha mázoltak valamit. Ha csak simán a falakat festették akkor nem kell.
Ha ajtó ablakokat mázoltattál akkor kell higitó és rongy is.
Láttam már mit hagytak ott. Bútor szerencsére minimális.
Holnap este írok 😀🤞💪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!