Miért büdös a porszívó? Ki van ürítve a porzsák, sőt még a kis szűrője is gyakran, mégis olyan fura szaga van egy ideje.
Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 14:55
1/10 anonim válasza:
Lehet bele kapni illatosító rudat (3 db-os és 1-200 forint nálun a százforintosban). Én citromosat szoktam bele rakni a porzsákba és így nem érzem ezt az "ázott kutya" szagot :-)
2/10 anonim válasza:
A textil porzsák összeszedi a szervesanyagokat is és azok okozzák a szagot.
3/10 nagyontamas válasza:
Azért büdös, mert a szűrőn, szűrőkön még át jut valamennyi por, és ráég a motorra.
A drágább megoldás: egy jobb porszívó.
A rövid távon olcsóbb: porszívó illatosító elhelyezése a porzsákba.
Az némileg elnyomja a kellemetlen szagot.
4/10 anonim válasza:
spórolj össze egy porzsák nélkülire, abban elég csak kimosni a filterként használt szivacsot, és máris nagyon jó illat lesz porszívózás közben.
5/10 A kérdező kommentje:
Volt porzsák nélküli, nem voltam vele megelégedve, nem volt elég jó a teljesítménye, pedig 1700 w-os LG. mostmár csak autóporszívózásra használjuk, arra tökéletes. idebent minden nap porszívózok kisbabáim miatt, de ez a rossz szag nagyon zavar, gondolom az se jó, ha ők beszívják. Egyébként még pár hónapja vettem a porszívót.
2010. okt. 4. 17:57
6/10 anonim válasza:
mikor tanuljátok már meg, hogy nem a teljesítmény számít, hanem a SZÍVÓteljesítmény??? ;) az meg 300-320 W körül már nagyon jó, a teljesítményből legfeljebb azt tudod meg, mennyit fog fogyasztani a porszívó
7/10 anonim válasza:
Én párhavonta kimosom a porzsákot, egyébként pedig parfümöt szoktam cseppenteni rá és a szűrőkre is. :)
8/10 anonim válasza:
büdös lehet a porszívó, ha valamilyen nedvesség maradt benne (ez nemcsak akkor áll elő, ha véletlenül valami nem szilárdat szippantott...), és az elkezd penészedni. Akár a csőben is, vagy egy kis hajlatban. A kifújt és szűrt levegőben még lehetnek penészspórák, az nagyon egészségtelen, és pl. köhögésre ingerel. Próbáld ki a szódabikarbónát: egy tasakkal szórj ki - nem nagy felületre, nem kell az egész lakást elárasztani - és szívd fel. Nekem a szódabikarbóna sok mindenre bevált. És ami a lényeg, nem mesterségesen előállított vegyi anyag. Az illatosítók csak a szagot nyomják el, de a szaporodni képes mikrobákat nem pusztítják!
9/10 anonim válasza:
Ugyanezen ok miatt víz szűrős porszívót választottam. Szerintem érdemes beruházni egyre, én négy éve vettem és még mindig olyan, mintha új lenne és egyáltalán nincs bent büdös por szag.
10/10 anonim válasza:
A miénk is az volt régebben, nem is értettük, miért ilyen büdös, de lecseréltük, és hihetetlen volt a változás. Sajnos nem mindegyik porszívó szűr rendesen, van, amelyiknek eltömődik a porzsákja, és akkor szintén visszafújja a port a légtérbe. SEBO porszívóval viszont semmi kellemetlen szaga nincs a porszívózásnak; mi egy K3 modellt használunk és nagyon szeretjük a kényelmes porzsákcsere miatt is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!