Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ennyit érnek ezek az öko...

Ennyit érnek ezek az öko mosószerek?

Figyelt kérdés

Egy ideje már lecseréltem mindent a háztartásban öko és bio dolgokra, ahogy a mosószert és az öblítőt is.

Eddig rendesen el voltam vele, viszont mióta apám a munkásruháját hozta, gyakorlatilag akkor jöttem rá, hogy mennyit érnek ezek. A büdös illatát egyszerűen nem szedte ki a Winnis mosószer és öblítő, többszöri mosás után sem, az Ariel+Lenor pedig gond nélkül kiszedte.

Aztán a Winnis elfogyott, és megint öko mosószert rendeltem, azt hittem jó lesz, viszont ez sem az igazi. Ez egy magyar gyártmány, nagyon dicsérik mindenhol, a mosószer teljesen illatmentes, bár a Silan vegán öblítőjét használom hozzá, de sajnos ugyanaz mint a Winnis, és vásároltam belőle többet is.

Amit észrevettem, hogy a zsíros foltokat nem távolítja el teljesen, az Ariel gond nélkül kivette. Mondom oké, ez még nem gond, mert ritka hogy zsíros folt lenne a ruhámon. Viszont a szagokat sem távolítja el teljesen úgy vettem észre.

Tegnap összehasonlítottam a magyar gyártmányú öko mosószeremet (márkanevet direkt nem írok) az Ariel Mountain Spring-el, kézi mosással, nem használtam öblítőt. Egy pólóból az izzadságszagot kellet volna eltávolítani csak, ami minimális volt, alaposan és megfelelően kimostam, a magyar öko mosószernél száradás után ugyanúgy bent maradt az izzadságszag, mintha semmit sem csinált volna, az Ariel gond nélkül kivette.

Nos, a kérdésem, hogy a szagokat egy mosószernek el kell -e távolítania, vagy az öblítő feladata csak? Mert a magyar gyártmányú ugye teljesen illatmentes, az Ariel-nek meg ugye van egy tisztaság illata.

Vásároltam belőle többet, de most úgy néz ki hogy a kukába fogja végezni sajnos...

Mit javasoltok egyébként? Ariel, Persil-en kívül mást nem merek venni ezek után.

Köszönöm a segítséget.

2023. jan. 29. 08:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
42%

Most itt linkeljünk be 100 féle tanulmányt arról, hogy a káros vegyi anyagok hányféle hormonproblémát és betegséget okoznak? Tehát komolyan ott tartunk 2023-ban, hogy még azt is megcáfoljuk, hogy a kemikáliák károsak, mert nagyanyádnak éppen nincs olyan baja, amiről tudtok?

Na ez a durva, hogy ma itt tartunk, gondolom a te fajtád hirdeti, hogy minden bio élelmiszert éjjel permeteznek, meg Józsi bácsi 100 éves koráig élt, pedig láncdohányos volt. Teljesen el vagytok vakulva, illetve fenntartom az állítások, nektek fontosabb a kényelmetek meg az, hogy megspóroljatok 500 Ft-ot, ami aztán elvertek valamk gagyiságra a Pepcoban, mint a saját gyerekeitek egészsége hosszútávon.

Az ilyen akkumulátorgyárakat kellene a ti házatok mellé telepíteni, mint Debrecenben, nektek úgyis megfelelne.

Mint megjegyeztem egyébként, én nem influencerek meg kismamafórumok alapján tájékozódom, de ha te azt állítod, hogy soha egyetlen darab nemzetközi orvostudományi kutatással sem találkoztál, amely a káros vegyi anyagok (amelyek az Arielben is megtalálhatóak) hatásaival foglalkoznak, akkor tényleg annyira tájékozatlan vagy, hogy kár erről beszélni.

Menjél mosni az Arieleddel, csak ha a lányodnak valami hormonprobléma miatt bajos lesz a teherbe esés, jusson eszedbe, mivel mostad a ruháját, milyen tusfürdőt kentél a bőrére, milyen ételt raktál elé.

2023. jan. 29. 12:47
 22/26 anonim ***** válasza:
61%
Jól van higgadjál le, megkapod a legszuperebb ökomami címet!
2023. jan. 29. 12:51
 23/26 anonim ***** válasza:

#5 "#3-as: akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy az öko mosószerek miért kerülnek a duplájába, mint pl. az Ariel? Vedd meg drága pénzért, de azért még szappanozz meg áztass is mellette, mert ne várjuk el egy mosószertől, hogy kiszedje a foltot? Ugye ezt senki nem gondolja komolyan?"

Jogos a kérdésed, nem véletlen nem használok én sem ilyen öko szereket.

ha megnézed a címkéjüket, már amin szerepel, hogy mi van benne, nem sokban különböznek a többi mosószertől. Ahogy #4-es is írta utánam, a lényeg a divathullám és hogy szeretne az ember vigyázni a környezetére is.

Ha belegondolsz, soha nincsen szükség minden ruhád mosásához a legjobb mosóhatásra, a legtöbb ruhánál a teljesen hétköznapi használatból eredő szagot, koszt kell csak kiszedni. Ezekhez éppen úgy jó egy ilyen öko mosószer is mint ha kevesebb mosószert teszel a rendes mosószeredből vagy alacsonyabb hőfokon mosod. Van akit azonban megnyugtat ha ilyen öko szereket használ, mert azért tényleg nem teljesen olyanok, mint a többi mosószer.

A hagyományos mosószerek sem hozzák ki simán azokat a szennyeződéseket amik egy munkásruhában vannak vagy amik főzéskor a köténybe ivódnak stb. Ezekhez így is kell valami plusz szer, ki mit használ, áztatást, folttisztítót, egyebet. Nekem a DM-es folttisztító szappan vált be leginkább, ennyi.

Ahogy 4-esnek, nekem is volt egy ilyen hullámom, hogy na, megpróbálom lecserélni a megszokott vegyszereimet, csak én azzal kezdtem, hogy megnéztem a címkéket - vegyész vagyok - és nem sok különbséget találtam amiért megérte volna 3-szor annyit kifizetni. Így hagytam a fenébe.

2023. jan. 29. 14:04
 24/26 anonim ***** válasza:

#21 Feleslegesen mész át sötétzöldbe, ezzel a "te fajtád" szöveggel csak azt éred el, hogy még kevésbé hisznek annak amit leírsz.

Azt vedd észre, hogy ez is üzlet. Nem csak azért kerül többe egy "ÖKO" címkés cucc mert azt valóban többe kerül előállítani, hanem mert most divatos és így megtehetik, hogy magasabb az ára.

Ahogy a vitapartnerednek sincsen igaza abban, hogy ne lenne aki kifizeti érte a 3-szoros árat, mert egyre többen kifizetik, pont mivel divatos.

A valóság a kettő között van. Többe is kerül, magyarázható is, hogy drágább, ellenben nem ennyivel. jelentősen túlárazottak, éppen úgy mint a kinézetre "kézműves" szappanok, amiket amúgy ipari mértekben gyártanak, ezért lehetnek ott minden illatszerboltban.

A mosószóda szimpla nátrium-karbonát, a szódabikarbóna kiizzított változata, ami jobban oldódik vízben, lúgosít, ezért zsíroldó hatású, vízlágyító, ezért segít a szennyeződést a víznek eltávolítani. A mosószerek alapanyaga. Ha ezt használod akkor annyi a különbség, hogy nincsenek benne a mosószerekbe tett egyéb anyagok.

Ez lehet nagyon fontos - neked jelentős különbség, hogy az a 2-5%-nyi egyéb anyag sincsen a mosószeredben. Ezért van a piacon ez is meg a többi Öko szer is, mert van aki ilyenre is figyel.

Amit meg kell értened, hogy ebben is pénz van és akik el akarják adni neked az Őko szereket azok éppen úgy hazudnak a reklámszövegeikben, mint a másik oldal, akik meg próbálják azt állítani, hogy semmi gond nincs a mosószerek nagy mértékű használatával és az a legjobb ha minden baromság bele van pakolva és a legtovább lesz illatos. Ez a két véglet.

Amit te hiszel az részben igaz - de csak részben. Nem fog a bőrödön beszívódni a mosószer a ruhából, nem leszel tőle rákos. Ha nem eszel meg a mosószerből napi fél kilóval akkor nem fog rákot okozni.

De ettől még a bőrödnek valóban jobb ha kímélő szereket használsz, valóban nem ugyanaz a hatása egy mosószernek, mint egy illat és egyéb anyagoktól mentes "öko" szernek. Valóban jobb a környezetnek, valóban kevesebb szennyezést jelent stb. stb.

Ahogy neked lehetőséged van arra, hogy ilyeneket használj, úgy kérlek ne szóld le a másikat aki meg nem akar ezzel foglalkozni! Ha vegyészként nézed meg akkor valójában több haszna van annak a környezet védelmében, ha alacsonyabb hőmérsékleten mosol és ecetet meg hasonlókat használsz, mint az ilyen Öko feliratos szerek javának. És olcsóbb is.

De használd őket nyugodtan, mi nem szólunk meg érte. Csak te se legyél sötétzöld ha mással beszélsz a témáról!

2023. jan. 29. 14:19
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nem fog a bőrödön beszívódni a mosószer a ruhából, nem leszel tőle rákos."

100x előbb leszel rákos a bútorlappal fűtő szomszédodtól, mint a mosóporodtól. Csak hogy érzékeljük a dolgok fajsúlyát!

2023. jan. 29. 14:23
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan volt a stílusa, mint az MLM-ügynököknek, nem csodálkoznék ha valamelyik “neves” cég termékét használná!
2023. jan. 29. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!