Szerintetek a mosásnak milyen szabályai vannak? Miket gyűjtenétek össze?
Én szín és anyag szerint válogatok.
Ágynemű, törölköző teljesen külön.
Nekem az a “szabály”, hogy a szebb, kényesebb anyagok külön mennek. Pl. a fekete zoknikkal, melegítőkkel nem mosom össze a fekete kötött pulcsikat, vagy az ingeket. De ha mondjuk csak egy ilyen kényesebb darab van, azt kimosom kézzel.
Anyukám pl. mindent egyben betömköd a gépbe, olyan igénytelennek, ápolatlannak tűnnek a ruhái.
Alapvetően ami fontos, hogy külön a világosak és a sötétek.
Aztán ahogy írta valaki, Törcsi, ágyneműt szinten külön a ruháktól.
Aztán én higiénia miatt újabban a fehérneműket is külön mosom 60 fokon, és öblítő nélkül.
Amire még figyelek, az a kényesebb anyagú darabok, amiket pl 30 fokon lehet csaj mosni, azok is egybe menjenek.
Nekem kb ennyi.
Szín szerint külön, bár szinte csak sötèt ruháink vannak, úgyhogy ez nem okoz gondot.
Nálunk a munkás meg csak sima benti, elmenős ruhák külön.
Fehérneműket külön mosom. Itt használok fertőtlenítőt.
Ágyneműt, törölközőt külön, fertőtlenítő itt is.
Nagyjából ennyi.
A mosásnak vannak bizonyos szabályai, amelyek betartása segít abban, hogy a ruhák tiszták legyenek és tovább tartson az élettartamuk. Néhány tipikus szabály a következő:
Színek szerint válogassuk szét a ruhákat, hogy ne fakuljanak ki vagy ne színezzenek el más ruhákat.
A ruhák anyagának megfelelően válasszunk mosási programot. A címkéken található mosási jelölések segíthetnek ebben.
A mosógép kapacitása szerint töltsük meg a gépet, de ne tegyünk bele túl sok ruhát, mert az ronthatja a mosási eredményt.
Használjunk megfelelő mennyiségű mosóport, öblítőt, és ne tegyük túl magasra a mosószertartót.
Ne mossunk túl magas hőfokon, mert az ronthatja a ruhákat és energia-pazarló is lehet.
Vízkőmentesítsünk időnként a mosógépben, hogy hosszabb élettartamú maradjon.
A ruhák szárításakor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró a levegő, mert az ronthatja a ruhákat. Ha lehet, szárítsunk szabad levegőn.
Ezen kívül javasoljuk, hogy olvassuk el a ruhákon található címkéken a mosási jelöléseket, és kövessük az utasításokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!