Hogyan kell kézzel mosni h. ne sérüljön a ruha és mit használjak?
Szia Mindent ami egy háztartásban van elég nagy munka kézzel mosni, de ha nincs más lehetőség meg kell oldani.
Az ágyneműt konyharuhát asztalterítőt ilyesmit legjobb este leáztatni meleg vízbe mosószerrel. pl biopon.Másnap meleg mosószeres vízben kimosni, kiöblíteni esetleg öblítővel. Ecetet én nem használok sztem öblítésnél kellhet vagy függönyre.
Felsőruhát kézmeleg mosószeres vízben mosni, öblíteni, azt áztatni nem fontos. Fehérneműt ugyanúgy esetleg fehéríteni lehet.
drága nagyikám mindig kézzel mosott. :D
ő úgy csinálta, hogy engedett egy kád meleg vizet, aztán betette a ruhákat, rá mosószer, megnyomkodta, ahol komolyabb folt volt, oda került mosószappan.
leengedte a mosószeres vizet, aztán újra meleg víz, abba öblítő.
annyira finom illatuk volt a ruháknak, hogy hetek után is éreztem, mikor kivettem a szekrényből.
a hátad persze nagyon fájni fog, de 1-2 hónapot ki lehet így bírni. nálunk heti 1x volt mosás, hétfőn. ehhez persze kell elegendő ruha.
ha nem tudsz mosni, akkor tedd ki a levegőre szellőzni a ruhát, másnapra ismét tűrhető illata lesz.
én pl mindig azt csinálom, ha cigifüstös lesz a ruhám(pl buli, kocsmázás után) hogy éjjelre kiteszem az erkélyre, a szárítóra, másnap reggelre ismét olyan illata van, mintha nem is lettem volna füstben. :D
javaslom, minél hamarabb vegyetek egy mosógépet, nem csak azért mert időigényes a kézi mosás, hanem mert a derekadnak és a hátadnak sem tesz jót a görnyedés.
tudod, József Attila is megmondta: a mosónők korán halnak... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!