Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A fűrészport lehet/érdemes...

A fűrészport lehet/érdemes eltüzelni?

Figyelt kérdés
Fűrészelés közben elég sok fűrészpor jött össze, fogalmam sincs, mit csináljak vele. Arra gondoltam, esetleg lehet értelme eltüzelni a fával és szénnel együtt.
2022. okt. 23. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Csinálhatsz belőle brikettet
2022. okt. 23. 14:58
 2/7 Revolúcióbiológus ***** válasza:
52%
Nem, - egyrészt nyilván nagyon kevés hőt ad, másrészt porrobbanás veszélyes. Inkább szórd ki télen a járdára vagy fagyveszélyes helyekre, hogy ne csússzatok el rajta.
2022. okt. 23. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi fáradtolajjal elkeverve begyújtásnál használjuk. Bár nem annyit, mint amennyi keletkezik, de egy részét.
2022. okt. 23. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Réges-régen egy asztalosműhelyben 200 literes vashordóból készített fűrészporos kályhával fűtöttünk télen. Olyan meleget adott, hogy vörösen izzott a hordó oldala.

Egyébként ha keményfa és nem láncfűrésszel vágtad, akkor jó pénzért eladható füstöléshez.

2022. okt. 23. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is fűtöttem ilyen kályhával.

Középen egy kb. 5 cm átmérőjű farúd, körülötte le kellett döngölni a fűrészport, majd a farudat farudat kihúzva középre kellett bedobni egy égő papírt. Reggelig szépen parázslott.

2022. okt. 23. 19:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Összekevered kevés használt étolajjal, nem porzik, eltüzelhető.

Valóban a por robbannasveszélyes, de ahhoz egy csomó por is kell, ami nem igazán fog összejönni, hacsak nem fújod a tűztérbe.

Asztalos műhelyekbe is sokszor eltüzelik.

2022. okt. 23. 21:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. okt. 24. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!