Higanycseppek kerültek makacsul műanyag ablakpárkányra és faasztalra, mivel lehet legjobban eltüntetni?
Figyelt kérdés
2022. okt. 5. 15:29
11/20 anonim válasza:
12/20 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy most már mindenki számára egyöntetű, hogy nem higany volt, hanem alkohol.
De hogy a kék színt mivel lehet a műanyagból kiszedni, azt csak megpróbálom tanácsolni, de garanciát nem vállalok: próbáld meg fehérítővel végigecsetelni a foltot (de csak ott és ne máshol.
Másoknak használhatóbb javaslata lehet.
14/20 anonim válasza:
Azért festik (pl. kékre), mert a színtelen alkohol nem látszódna a csőben, tehát nem tudnád leolvasni a mutatott hőértéket. Ilyen egyszerű.
15/20 A kérdező kommentje:
Haladunk, köszönöm! A feladat tehát: kék színű alkoholt kell kiszedni műanyagból. Próbálom majd, de hátha tud valaki eszerint javasolni még valami csodaszert.
2022. okt. 7. 17:24
16/20 anonim válasza:
Ne az alkoholt akard kiszedni, mert az már réges-rég elpárolgott. Távolítsd el a kék festéket. Aligha sikerül, mert beitta magát a műanyagba. Ha nem sikerülne, akkor fesd át a műanyagot teljes terjedelmében, felül.
17/20 anonim válasza:
Kék színű festéket műanyagról én pont alkohollal szoktam eltávolítani. :)
18/20 anonim válasza:
#17,
elhiszem, de itt a festék alighanem beleivódott a műanyagba, de nem állítom.
Tény, hogy az alkohol sok festéket eltávolít, de nem mindet.
Tény, hogy hőmérőknél a festék alkoholban van oldva, tehát az alkohol a kérdező esetében el is távolítja a festéket, de - amint már említettem - itt a festék nem rászáradva van, hanem bizonyára az anyagba van beleivódva.
19/20 A kérdező kommentje:
Megírom, végül mivel sikerült az akció, talán másnak is hasznos lesz majd az infó: sebbenzinnel itatott dörzsszivaccsal, de csak erős és kitartó súrolással! Köszönöm a javaslatokat.
2022. okt. 11. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!