Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek nem lesz baja a...

Szerintetek nem lesz baja a mosógépnek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bútorozott albérletbe költöztünk a párommal, és igy van mosógép is, de nagyon régi.

És ugye hát használták már többen, így arra gondoltam, hogy ki kellene takarítani.

3-4 liter ecettel átmosatnám hosszú programon 60fokon(mivel ezen a mosógépen nincs 90fok), de hallotttam már olyat, hogy előtte még hypóval is átmossák.

Tehát a kérdésem:

Nem lesz semmi baja a mosógépnek, ha átmosatom ecettel?

Nem lehet baja?

Köszönöm.

2010. szept. 23. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy lesz. Sokkal erősebb savakat, lúgokat kap, amikor fertőtleníted a ruhát.
2010. szept. 23. 10:16
 2/8 anonim ***** válasza:
nyugodtan mosd át ecettel, nem lesz baja
2010. szept. 23. 10:32
 3/8 anonim ***** válasza:
dont foss. én most 90 fokon nyomattam az ecetes programot, és semmi baja a gépnek. egyelőre :D
2010. szept. 23. 10:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hypóval is futtassam át?

Ti mit használtok vízlágyításra?

2010. szept. 23. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges túlparáznod, futtasd át ecettel, de hypó már nem kell. Mivel előtted is mostak benne, nem lehet koszos. Illetve ha a hajdu típusú, akkor néz meg, alul van egy ilyen szöszgyűjtője, azt takarítsd ki, mert az el szokott dugulni.

Vízlágyításra én annyit használok, hogy öblítőrekeszbe egy kupaknyi ecet, kész. Egyáltalán nem vízköves a gépünk. Meg persze jó minőségű mosópor.

2010. szept. 23. 11:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor te nem is használsz öblítőt? Öblítő helyett ecet?

Én Arielt használok, és Lenor öblítőt.

2010. szept. 23. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:

ha felültőltős, akkor nézd meg a gumi peremet az ajtaja alatt. Az sokszor halamos rendesen begombásodni.

Azt szerintem érdemes domestoszal lenyomni.

Csak aztán öblítsd ki rendesen, mert oda nem megy fel a víz mosás közben, úgyhogy ha csinálsz egy üres mosást, attól még maradhat ott hipó, ami aztán megfehéríti a ruhád. Én a zuhannyal be szoktam spriccelni.

2010. szept. 23. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Ecettel mosd át. Én soha nem használok öblítőt,helyette ecetet minden mosásnál. Az öblítőtartályba öntöm a jelzésig. Nem vízköves a gépem,és a ruhák is fehérebbek. Különösen a törülközők lesznek tőle puhák és nedvszívók maradnak. Az öblítőtől (amíg használtam) puhák voltak ugyan,de nem szívták be a vizet,amikor törülköztünk.
2010. szept. 23. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!