Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Medence PH , klórszint beállít...

Medence PH , klórszint beállítás hogyan?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok teljesen ne kövezzetek meg, erről az oldalról szedem a tudásomat, mert értelmes leírást nem találtam még a vegyszeren sem. Vettem egy 3800 literes kis medencét vízforgatóval ( obi ) ugyanitt vettem kis hálót illetve tisztítószert:

Chlor tabs 20 g ph szabályzás, fertotlenités , algásodás, tisztításra illetve találtam ilyen úszó házat amibe belepréseltem ezt a tablettát ( vennem kell nagyobbat mert alig sikerült összetekernem a burkolatot.) a medencét nagyjából sík helyre helyeztem alá geotextilt raktam gereblyézés után. ( 3-4 centi szint különbség maradt.) feltöltöttem kútvízzel ami régebben be lett vizsgálva, túl nitrátos egyébként jó a minősége.

Majd egy ilyen tablettát az úszóval beletettem. Ezután szólt barátom hogy hát PH ra figyelni kell és előtte fel kellett volna klórozni.

Most engedhetem le az egészet a csudába és elrontottam? Megelőzés miatt tettem bele a tablettát amit 10 köbméter vízhez ajánlanak 3-4 darabot. ( ezért én egyet tettem). Most a víz szaga már klóros, érződik rajta. Közben folyamatosan szűröm.

Elrontottam így? Mit tegyek?

Köszönöm

2022. júl. 13. 20:02
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Azzal, hogy pénzt adtál ki érte, már elérted azt a célt, amire egy ilyen medence + felszerelés szolgál (a gyártónak és forgalmazónak volt belőle haszna). Épeszű ember nem fürdik agyonvegyszerezett vízben.
2022. júl. 13. 20:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmit sem rontottál el.
2022. júl. 13. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Több mint 20 éve van (valódi) medencém.

Úgy vettem észre, hogy van aki agyonvegyszerezi azaz vagyonokat költ medencevegyszerekre, és naponta 20-szor is leméri a ph értékeket, azután hol ebből, hol abból a vegyszerből tölt bele. Olyan piros ettől mindenkinek a szeme mint az üregi nyúlnak.

Amikor meg végül felmelegszik és bezöldül, akkor meg leengedi az egészet.

Elárulom, hogy lényegesen olcsóbban is meg lehet ezt úszni kis odafigyeléssel.

Ha nem tisztasági fürdőnek használja az ember és betartja a higiéniai alapokat.

Azaz senki nem megy bele koszosan, izzadtan, hanem pl. lezuhanyozik előtte.

A gyerekek sem hordják bele a lábukkal a koszt, a füvet, a földet és pl. senki nem pisil bele viccből sem stb.. és rendszeresen kihalászol belőle mindent ami belehullott.

Ha nem használod, akkor letakarod, ez sok munkától kímél meg.

Nálunk nyitott úszómedence van mert fontos a víz látványa is a kertben.

Viszont heti egyetlen multitablettával el vagyok már hosszú évek óta.

(És még homokszűrőm sincsen.)

2022. júl. 13. 20:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Az lenne a kérdésem, hogy ma a keringető szivattyú elromlott, vagyis a szűrő tömitődött el, mert kivettem és most keringeti szépen a vizet. ( cserélem ma ) Autóponyvával letakartam , keringettem és úszott benne ez a multitabletta, amit már lassan 1 hete tettem bele, de nem látom hogy oldódott volna. A tetején ilyen kis kristályos pelyhek jelentek meg, ezek a tablettából váltak ki? ( mintha hópihe lenne )

Gondolom a víz nem keringetése és a tabletta kioldódhatott így.

2022. júl. 19. 12:29
 5/5 anonim ***** válasza:

A vizet keringtetni kell, hogy a multitablettából kioldódó klór és pelyhesítő mindenhová eljusson. Ha egyhelyben áll, akkor az aláhulló klórszemcsék károsíthatják/kifakíthatják a medencét.

Egy ötlet:

Az drága papírszűrő állandó cserélgetése helyett, én kipróbálnék egy sima felmosórongydarabot, amit pár naponta csak ki kell öblíteni.

2022. júl. 19. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!