Miket mostok együtt?
Nem szeretem kevés mosnivalóval elindítani a gépet, mert több szempontból is pazarlás, viszont hiába van tele a szennyeskosár, ha különválogatom, amiket együtt szoktam mosni, nincs egy mosásra való egyikből sem.
A feketéket külön mosom, a színesekből is csinálok egy világosabb színes és sötétett színes adagot. A fehéreket ketté szoktam szedni (fehér ruhák, pólók stb 30 fokon, de fehér törölköző, ágynemű 60-on). Egyéb színű törölköző és ágymenű is 60-on. A konyharuhákat is 60-on szeretem, de pl azokból sosincs annyi, hogy kitegyen egy önálló mosást, viszont nem szívesen rakom törölköző mellé. Ketten vagyunk a háztartásban, így nem gyűlnek olyan gyorsan a dolgok.
Ki hogy oldja meg? Kíváncsi vagyok :)
Színes+fekete együtt 40 fokon
fehér külön, “szerencsére” rengeteg van, mert ápolónő vagyok. Az 60 fokon.
Ágynemű külön, türcsi külön 60 fokon.
és a konyharuhákból is indítok egy külön adagot, mert azt nem akarom összemosni semmivel.
Hát, szerintem nagyon sok gép nem állítja még automatikusan a vízmennyiséget, a miénk sem, pedig csak 2 éve vettük.
Én a színes+feketéket együtt mosom, nem válogatom külön. A fehéreket igen, bár abból nincs sok, csak félprogramon indítom el őket.
A konyharuhákat+törölközőket+ágyneműket szoktam együtt mosni 60 fokon, azokat nem válogatom szét.
Ami nálunk kényesebb, az a mostantól pelenka. A pelenkakülsőt, ami általában nem lett pisis/kakás, simán beteszem a színes ruhák mellé, de a pelenkabetéteket csak a törölközőkkel vagy ágyneművel teszem be, 60 fokon+textilfertőtlenítővel (nyilván nem sz*rosan, az már rég le van akkor öblítve róla :D(
Fekete szines torcsik agynemuk egybe 40 fok
Feherek, lepedok 40 fok
Kutya macska cuccai kulon mosozsakba mert iszunyan szoroz 40 fok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!