Ecetes fürdőszoba takarításnál mit tegyek az ecethez hogy kicsit habozzon is?
Eddig a metróban vettem ecetes wc tisztítót. Tökéletesen kitakarítottam vele, minden vízkőt leszedett, cseppmentesen szárad és csillog villog minden.
Most viszont nagyon felemelték az árát. Így marad a sima ecet csak abba azt hiányolom hogy nem habzik.
Neten olvastam sót.
Egy kis folyékony mosószerrel hatékony lenne ha kikeverném?
#9 akkor ott nagyon nem volt rendbe valami. Takarítottam apartmanokat is és ott is ecettel takarítanak!
Azért egy két idős nénivel beszélgess el mert még az ablakot is azzal takarítottam!
És én 7 éve az ecetes wc tisztítóval takarítok. Semmi baja. Persze nem mindenre jó. Csempe, járólap, csapok, zuhany üveg csillog villog. Sikálni sem kell mint egy drágább tisztítóval.
De miért kellene habzania, én nem értem, a hatékonyságnak nem feltétele a hab.
Az ecet savas tulajdonságainál fogva marja le a vízkövet, teljesen elég, ha ráspricceled, rajta hagyod és kész. Maradjon rajta fél-egy órát, akkor a baktériumokat is nyírja.
"ha takarítás akkor nem kell hatékonynak lennie?"
A hatékonyságnak semmi köze a habzáshot. söt ha ecet-szódabikarbónát/mosogatószert használ valaki, az ugyan habzik, de semmifel sem hatékonyabb, mintha tiszta vizet használna.
A 9-es által leírt esetnél meg az volt a gond, hogy az ecet a mészkövet oldja, a márvány meg szintén mészkö. Ha csempe, gránit vagy egyéb savállaó felületröl van szó, ott használható az ecet (vagy egyéb savas tisztítószer), ha márvány, csiszolt mészkö vagy más mészalapú felület, ott nem.
AMit a 9-es írt, azt a felületet nem csak ecettel nem lehetett volna takarítani, hanem a legtöbb tisztítószerrel sem, ami valamennyire is savas, márpedig a többség olyan.
Szóval NEM az ecettel volt a baj, hanem azzal, hogy nem értett hozzá, aki használta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!