Szerszámok, gépek és garázspolcok tisztításához mit vegyek?
Egy műhelyt kellene rendbe tennem, ami munkára volt használva és utoljára talán újkorában volt tisztaság benne.
A tisztítandó dolgokat három kategóriába tudnám sorolni:
1) Szerszámok és kellékeik. Mindenféle méretű és anyagú szerszám: Kulcsok, csavarhúzók, satuk, reszelők, kalapácsok, fogók; fém padok, szerszámtartók, stb. Fontos, hogy van bennük műanyag és fa alkatrész is.
2) Szerszámgépek. Csak a külsejüket akarom megtisztítani. Kompresszor, fúrógépek, köszörűk, stb. Ugyanúgy van rajtuk műanyag elem.
3) Polcok. A vas polcok állnak az olajban, zsírban. Fa polcok. Ezek valamennyire jobb állapotban vannak.
A kérdés, hogy milyen tisztítószert vegyek? Gondolom kannás kiszerelés kell ennyi mindenhez... Létezik univerzális, ami mindegyik feladathoz jó vagy legalább 2-3-féle különböző szer kell nekem? Csak áztatni és ecsetelni szeretnék, dörzsölni nem nagyon, mert akkor az életben nem fogok a végére érni.
Amilyen meleg van minden megszárad a napon gyorsan. Ha nem rozsdás, akkor a víz és mosogatószer jó, aztán körömkefe. Mindent napra teszel, 1 óra múlva forró lesz és száraz.
Én pár éve így csináltam nyáron. Percek alatt kiszárad minden.
Amit zsíroz i kell, oda vagy zsír(satu), vagy a mozgó részekre kis kenő spraj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!