Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit lehet tenni dohos ággyal?

Mit lehet tenni dohos ággyal?

Figyelt kérdés
Elhúztam a fal mellől, szellőztetem az ágyneműtartót is, de tavasz óta annyira büdös, már nagyon utálom! hiába van nyitva az ablak, onnét is csak a párás levegő jön be. Vettem bele szekrénybe való páramentesítőt, 1 hét után ki kellett dobni, mert tele lett a zacskó vízzel. Nem tudom pontosan a fa része büdös, vagy a matrac, de inkább alulról jön a fa lehet bevizesedve. Valami jó praktika?
2010. szept. 18. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron, amikor a kánikula volt, ki kellett volna tenni pár napra a kertbe, hogy kiszáradjon. Bár valószínűleg a lakásotok lehet nedves, ha dohos lett. Ennek kellene az okát megtalálni, és orvosolni.
2010. szept. 19. 00:15
 2/5 anonim ***** válasza:

A lakás lehet túlságosan nedves...

Lehet kapni páramentesítő készülékeket, például nagyon hatékony (és viszonylag olcsó) a CERESIT STOP PÁRAMENTESÍTŐ készülék.

[link]

Ez összegyűjti a nedvességet a szobából, időnként ki kell önteni belőle az összegyűlt vizet...

Ezen a weboldalon sokat megtudhatsz arról, mitől lehet nedves a szobád, hogyan lehet ez ellen védekezni, stb.

Az ágy matracának a dohoz szagát legjobban a szabad levegőn, napsütéssel tudnád megszüntetni (1 verőfényes napon kitenni a szabadba az ágyat).

Tudnod kell, hogy a sok szellőztetéssel is fokozod a páralecsapódást a szobában, a fűtéssel csökkenteni lehet...

2010. szept. 19. 00:55
 3/5 anonim ***** válasza:
14%

Mar most lekestel a napsutesrol, pedig az lett volna a megoldas,

igy most ha a fa a budos, akkor a "tuzbe" tudod megszuntetni a dohot!

2010. szept. 19. 08:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Szept. végén, okt elején még szokott lenni szép napsütéses idő. Akkor tedd ki a matracot is, meg az ágyat is.

Addig is: a matracot szórd be szódabikarbónával, keféld bele ruhakefével, majd porszívózd ki. Az ágy fa részeit töröld át ecettel (amikor csinálod nagyon ecet szag lesz, de hamar elpárolog. Nyitott ablaknál, száraz időben csináld, akkor hamarabb elmegy az ecetszag) Ezt többször is megcsinálhatod, mert már elég régóta van szaga az ágynak.

Az ágyneműtartóba tegyél macskaalmot, állítólag nagyon jól szívja a nedvességet és a szagokat.

Ha lehet, forgasd a matracot minden nap (mindig másik oldala legyen felül)

2010. szept. 19. 09:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos szétszedni nem tudom az ágyat, mert kihúzható kanapé szerű, így be van vonva a szivacs része. Valószínű a páramentesítő, és a macskaalom hasznos lesz, legalább a többi bútor ne legyen büdös!
2010. szept. 19. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!