Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mitől büdös a lefolyóm? Mit...

Mitől büdös a lefolyóm? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A konyhában egyik napról a másikra büdös árad a lefolyóból. Próbáltam mindenféle vegyszert, meg forró vizet, de semmi.

Lehet valami ételmaradék ment bele és most rohad?!

2010. szept. 16. 21:56
 1/5 anonim válasza:

lehet:s

szedd szét,ha nem mered barát...addig is ecet!

2010. szept. 16. 22:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Borítottam bele ecet, majd meglátjuk.
2010. szept. 16. 22:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ecet nagyon jó megoldás, ideiglenesen.

A legjobb módszer erre a problémára az, hogy szétcsavarod a szifont, s a benne lévő mocskot kitakarítod ami a kellemetlen szagot okozza. Ha nem értesz hozzá, vagy nem szeretnéd bemocskolni a kezed inkább hívj víz v. szerelőt. Ha ezután rendbe jött, háztartási boltokban lehet venni műanyag vagy fémből készült olyan szűrőkét, amit beletudsz helyezni a dugóaljba, ha leszeretnéd engedni a vizet. Nagyon sokat segít, főleg, ha nagyobb ételhulladék megakad a mosogató szifonban. Egyrészt eldugulhat, így könnyebben rakódik le a zsír s úgy képzeld el, mint egy érszükületet, egyre kisebb lesz az az átmérő amin a víz át tudna törni. Majd következik az iszonyatos szag és később a pumpálgatás ami nem sokat segít ha már nagy baj van.

Remélem egy kicsit tudtam segíteni.

Szia!

2010. szept. 17. 14:00
 4/5 anonim válasza:
Szórj a lefolyóba szódabikarbónát és önts rá ecetet. Kiválóan alkalmas vízkőoldásra is. Én eddig még csak mosdólefolyóknál alkalmaztam.
2010. szept. 17. 16:03
 5/5 anonim ***** válasza:

14:00-ás vagyok

Lehet hogy jó megoldás de ha többszőr is eljátsza ezt az ember az ecetsav károsíthatja a PVC csővet, de főleg a szifont amibe a szódabikarbóna és az ecet keveréke jó ideig marad a hatás eredményéig

2010. szept. 17. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!