Mitől büdös a lefolyóm? Mit lehet tenni?
A konyhában egyik napról a másikra büdös árad a lefolyóból. Próbáltam mindenféle vegyszert, meg forró vizet, de semmi.
Lehet valami ételmaradék ment bele és most rohad?!
lehet:s
szedd szét,ha nem mered barát...addig is ecet!
Az ecet nagyon jó megoldás, ideiglenesen.
A legjobb módszer erre a problémára az, hogy szétcsavarod a szifont, s a benne lévő mocskot kitakarítod ami a kellemetlen szagot okozza. Ha nem értesz hozzá, vagy nem szeretnéd bemocskolni a kezed inkább hívj víz v. szerelőt. Ha ezután rendbe jött, háztartási boltokban lehet venni műanyag vagy fémből készült olyan szűrőkét, amit beletudsz helyezni a dugóaljba, ha leszeretnéd engedni a vizet. Nagyon sokat segít, főleg, ha nagyobb ételhulladék megakad a mosogató szifonban. Egyrészt eldugulhat, így könnyebben rakódik le a zsír s úgy képzeld el, mint egy érszükületet, egyre kisebb lesz az az átmérő amin a víz át tudna törni. Majd következik az iszonyatos szag és később a pumpálgatás ami nem sokat segít ha már nagy baj van.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni.
Szia!
14:00-ás vagyok
Lehet hogy jó megoldás de ha többszőr is eljátsza ezt az ember az ecetsav károsíthatja a PVC csővet, de főleg a szifont amibe a szódabikarbóna és az ecet keveréke jó ideig marad a hatás eredményéig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!