Van valami praktika, vagy szer arra, hogy a ruhák ne fakuljanak és bolyhosodjanak ki, de tiszták is legyenek? Vagy ez irreális elvárás?
Szinte az összes létező mosószert kipróbáltam, de valahogy ez a 3 tényező sosem valósult meg egyszerre.
A Perwoll mosószerei tényleg óvják a ruhákat, de a legegyszerűbb foltokat sem szedik ki, illetve száradás után nekem valahogy büdösek lesznek a ruhák.
A folyékony mosószerek egy fokkal jobbak, de mindegyiknél úgy látom, hogy fakulnak, bolyhosodnak a ruhák.
A mosógéppel nincs baj, 2 éves karban van tartva, nem koszos.
30 fokon mondjuk esélyes, hogy a foltok bent maradnak.
Én a foltokat mosás előtt lekezelem Vanish-el és rövidebb, de melegebb programon mosok. A hosszú programok bolyhosítják ki a kevésbé jó minőségű anyagokat, ahogy 1,5 óráig egymást csiszolják a gépben.
Folyékony Ariellel mosok.
Én 40°C-on mosok szinte mindent, mert a leg több ruhám nem mosható 60°C-on.
Ariel-t vagy Persil-t használok, színesekhez a színest, fehérekhez a fehéret, és amit lehet szárítógépben szárítok.
Alapvetően tartják a színüket, még a gagyi céges pólóim is, a szárítógép pedig megoldja a bolyhosodás kérdését.
Szerintem benne marad a kosz.
Én 40 és 60 fokon, szín szerint válogatva, sok mosóporral mosok.
Csinálok előmosást, áztatást is.
Esetleg mosd ki kétszer, először 30, majd 40 fokon.
De lehet kapni színfogó kendőt is, azt is tehetsz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!