Hogyan takarítsam a fürdőszobacsempét?
A fürdőkád mellett is, de főleg a kézmosó környékén a falon sok helyen csorgásszerű vízkőlerakódás van a csempén.
Többször próbáltam fürdőszobai tisztítószert ráfújni (ami a leírás szerint vízkőoldót is tartalmaz), majd papírtörlővel látszólag tisztára tudtam törölni, pár perc múlva viszont ismét megjelentek a vízkőcsíkok. Mit csinálok rosszul?
Köszönöm!
Ecetet fel kell melegíteni, egy rongyot beáztatni vele és azzal áttörölni többször egymás után.
Vagy Cilit Bang vízkőoldós.
Köszi!
És ezt milyen gyakran szoktad?
Akkor is megcsinálod megelőzésképpen, ha még épp nem látszik semmi vízkő vagy csak akkor, ha már feltűnik?
2: megelőzés nincs... :) Ahhoz valami spéci nanotechnológiás bevonat kellene, amire nem tapad a víz/vízkő... De ilyen közhasználatban még nem igazán van...
Gyakran kell takarítani - főleg ha nálatok nagyon kemény a víz...
Meg lehet egyébként nézni a helyi vízmű honlapján, hogy mennyi német keménységi fok...
Nem egészen úgy gondoltam a megelőzést :D Inkább úgy értettem, hogy már elkezdett vékonyan lerakódni, de még nem látod, így rendszeresen takarítással sosem éri el az igazán látható szintet, szóval úgymond "megelőzted" :D
És igen, alapvetően nagyon kemény a vizünk.
5: ja értem. :)
Nekem az Aldiban kapható Tandil Badreiniger spray eléggé bevált.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!