Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tegnap sikerült a kabátomra...

Tegnap sikerült a kabátomra benzint locsolni. Próbáltam kimosni de a mosógép is benzinszagú lett. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2022. jan. 26. 10:26
 1/6 Antikzsolt válasza:
48%
90 fok mosogatószer és domestos. Én is jártam így. Kellett 2-3 mosás mire kiszállt belőle.
2022. jan. 31. 00:43
 2/6 benboglar ***** válasza:

Többszöri mosás kell, az már biztos. A mosószert és az öblítőt ne sajnáld, de azért nem kell kifőzni !!! egyébként legjobb erre az Ultra mosószer,mert krémben is az hoz le mindent,még az olajat és kenőzsírt is a kézről is.

Sok sikert !

2022. jan. 31. 17:38
 3/6 Antikzsolt válasza:
Én a gépre értettem hogy ki kell főzni. A meleg hatására legalább kiszáll a benzingőz és még fertőtlenít is.
2022. jan. 31. 23:01
 4/6 anonim válasza:
Gyógyszertárból-Borszesz...denaturált szesz nem jó, mert az már a borszesz (etanol...etil alkohol) büdösített változata. (esetleg észter....kloroform) oldja. Ezekkel lehet a benzinfoltot kivenni. Tudni kell hogy az autóbenzin már nem tiszta sebbenzin, hanem sok adalék keveréke. Ezért kell eltávolítani, mert magától csak az illó, párolgó összetevők távoznak. Víz, mosószerek többsége nem oldja, csak néhány összetevőjét, és vízzel heerogén 2 fázisú rendszert képez, amitól csak a mosógép is büdös lesz. Csak mosásból sok kell mire a szaga elmegy.
2022. febr. 2. 04:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Ént vegytisztítóra bíznám, ha van olyan értékes, hogy megéri.

De igazából tiszta - nem bezinkútról származó - benzinnel próbálnám meg.

2022. febr. 2. 09:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Vigyázz a domestos kifakítja a kabátod!!
2022. febr. 2. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!