Mivel tudom eltüntetni a sárga vízkövet a kádról és a wc-ből? A kádra nem használhatok vízkőoldót. Milyen anyagú lehet és mit használjak akkor?
Figyelt kérdés
Ecetet, fürdőszabai tisztítót és domestost próbáltam, de nem hozza le, a bérleti szerződésben benne van hogy nem vízkőoldózhatom a kádat. Milyen anyagú lehet? Szürke színű, réginek tűnik. Mit használjak rá?2021. nov. 21. 17:20
11/18 anonim válasza:
Amúgy meg kapja be, ha nem használhatsz gyári, finom szert akkor 5 liter 20%-os háztartási sósaval locsold le a picsába! De nyitott ablakokkal, maszkban!!!!
12/18 anonim válasza:
Műanyagra, üvegre, kerámiára használhatsz 20% os háztartási sósavat. Egy papírtőrlőre öntsd rá, ahova odanyomod onnan egy szisszenéssel leszed minden vízkövet.
De vigyázz mert így töményen viszi a fugát, a műkövet, a fémeket és a márványt is. Zománcos kádra ne használd, nálunk érdes lett tőle, és még rondább. (Ha tapad a kádhoz a mágnes, akkor biztosan zománcos vas)
13/18 anonim válasza:
És ilyen sósavas-ecetes agyatlansággal szétcseszett (érdes) káddal mit lehet csinálni? Előző tulajnak nem sok esze volt. Nem cserélném, csak felújítanám.
14/18 anonim válasza:
# 13
Újra lehet zománcozni/ zománcoztatni. De nekem erről nincs személyes tapasztalatom.
15/18 anonim válasza:
Rokonoknál lett újrazománcoztatva a kád (erre szakosodott szakival), teljesen újszerű lett, és sok éve bírja, de már akkor sem volt olcsó mulatság.
16/18 anonim válasza:
De hogy a rákba "zománcoznak" újra egy lakásban beápített kádat? A zománc rá van égetve.
17/18 anonim válasza:
Természetesen olyan zománcfestékkel, amit nem kell ráégetni.
18/18 anonim válasza:
Melyik az az "olyan" zománcfesték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!