Hogyan távolíthatnám el a foltot és a szagot a nadrágból?
A nadrágomra ráömlött az olajos halkonzervben lévő olaj, és már 3x kimostam (egyszer úgy, hogy előtte bedörzsöltem szappannal) de még mindig látszik a folt is, és a szag is érződik. Illetve a folt már kezd halványulni valamennyire (hintőporral is bedörzsöltem, és hagytam állni 24 órát), de még mindig nem tűnt el teljesen, a szaga meg valami borzasztó. Nem szeretném kidobni, mert a kedvenc nadrágom, és ahol vettem már nincs több ilyen. Nagyon sajnálnám, ha meg kellene tőle válnom.
Valaki, akinek volt hasonló, tudna esetleg segíteni?
Mivel az 1. válaszoló általa már bevált módszert ajánlott, akkor bizonyára nálad is beválik. Ha mégsem, akkor én 2 módszert ajánlanék:
1). áztasd forró vízbe, amibe nátronlúgot (kapható por lakban - Na OH) szórnék és hagynám hatni kb. 1 órán át.
2). Áztasd be Biopon-os mosószeroldatba, hasson 1-2 órát, majd tedd a mosógépbe, "Öblítés" programra állítva, hogy kimosódjon a Biopon. Ennek végeztével mosd ki bármilyen hőfokon, de elég a 30-40 C° is, a géptől függően.
Én biztos, hogy JAR mosogatószerrel estem volna neki azon melegében, mivel az fokozottan oldja a zsírt meg az olajat.
Utána meg kimostam volna, ahogy szoktam.
De talán még most sem lenne késő megkínálni egy kis JAR-al.
Mosás előtt melegvíz, és marhaepe szappanos bedörzsölés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!