Nagy szőnyeget mivel tudnám kitisztítani?
társas házban lakunk, nem tudom ki súrolni. Régen minden nyáron úgy csináltuk vidéken. A kissebb szőnyeget simán be teszem a mosógépbe, de ez nem fér be. Érdekelne erre valami jó praktika amivel akár fertőtleníteni is lehet.
Leginkább először itthon szeretném valahogy meg próbálni ki tisztítani mert alapból legalább havonta 1 alkalommal át szoktam mosni mindent bele értve a szőnyegeket is.
Tedd fel magadnak a kérdést... Feltétlenül kell az a szőnyeg?
Mi kádban mostuk ki. Beleraktuk, bedugóztuk, aztán a mosógép kifolyóvizét ráengedtük, az is dolgozzon vele, majd kézzel szépen tekergetve végigmentünk rajta. utána kihúztuk a dugót és zuhannyal kiöblítettük, és a kád fölött keresztbe tett partvisokon megszáradt.
Aztán meguntuk és kihajítottuk. Sokkal jobb nélküle.
Igazából utálom a szőnyegeket allergének, sok a gond vele, panelbe felesleges lenne szigetelés miatt. Viszont a hangot is meg fogja valamennyire. A gyerekek ugrálnak néha még ha el is magyaráztam, hogy hallják az alattunk lakók. Ezért döntöttünk úgy, hogy le teszünk egyet. Szerencsére épp kaptunk is ingyen amiért nem annyira kár. Azért szeretném ki tisztítani mielőtt le teszem és mellette néha át takarítani. Szét nézek a mosoda oldalán hátha elég oda el vinni egy 60-90 fokos mosásra.
Köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!