Kisgyerekes anyukák, akik sokat mostok, van olyan mosógép tisztító folyadék/tabletta márka, ami tényleg eltávolítja a dobról a vízkövet és a koszos ragacsot? Ecet és Lanza nálunk nem vált be. Mást szeretnék, melyiket válasszam a sok közül?
"Amikor ecettel tisztítottam, akkor is tettem bele szőnyeget, lábtörlőt"
Wow. Lábtörlőt a mosógépbe? Tisztító-mosáskor?
Egyrészt a lábtörlőt talán nem kellene mosógépbe tenni.
Másrészt a tisztító mosásnak éppen az a lényege, hogy a hatóanyag a gépen lévő dzsuvával birkózzon - és ne az egész lakás legdzsuvásabb dolgával terheljem még plusszba. Tehát üres mosógéppel indítsd a tisztító mosást.
Vehetsz bármilyen szert, a gumi részt nem fogja lemosni, mivel ott nem éri víz.
Mint írtam már, a ragacsodás okát kellene megkeresni, és azt megszűntetni.
Mert ha sikerül is kipucolnod, de a mosási szokásaid nem változnak, ugyanez lesz a végeredmény.
A mosógép tetejét mindig nyitva hagyod? Milyen mosószert, öblítőt használsz, de a fő kérdés, hogy azokból mennyit? Csak gondulom’ formán, vagy kiméred? Milyen programot, hány fokon?
Indesit mosógép, mindig nyitva van. Heti egyszer mosok, vasárnap. 3 adagot általában. 50 fokon. Utána egy hétig nyitva van. Biztos, hogy sok por megy bele, mert a mosókonyha a kazánház mellett van, ami ugye a fahordás miatt poros. Ez lehet oka a kosznak. A mosófolyadékot én főzöm, ásványvízből, mosószappanból és marhaepe szappanból. Az adagoló max jeléig töltöm + 1 evőkanál mosószóda. Öblítőt nem használok, utálom az erős illatokat. Mosás után kikapcsolom és a vizcsapot is elzárom.
Amúgy sikerült üresen elindítanom a Tandillal. Az eredmény nulla. Mindent úgy csináltam, ahogy leírták. Ugyanolyan vízköves kívül a dob. A kosz is ott maradt.
Folyt. köv a Sanitollal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!