Van olyan konyhai gőzölős tisztítógép, amit hatékonyan lehet használni lábasok külső oldalára tapadt, hosszú idő alatt összegyűlt (ráégett), egybefüggő olajfoltok, olajos rétegek eltávolítására?
Ezek kézi mosogatással, súrolással, konyhai súroló és tisztítószerekkel, zsíroldókkal már nem távolíthatók el. (Vagy csak többnapi munkával és rengeteg vegyszer és víz felhasználásával lehetne őket eltávolítani. Ezekkel többszöri nekifutással is csak nagyon szerény, érdemben alig látható részeredményeket tudtam elérni.)
Ezek az olajos lerakódások jellemzően az edények külső oldalának alsó kétharmadán helyezkednek el, s gyakorlatilag egy teljesen összefüggő teljesen rágyógyult, bebarnult olajos szennyező réteget alkotnak. Így is lehet használni őket, mert a belsejük tiszta, olyan mint új korukban volt, de ránézésre igen igénytelen benyomást keltenek.
A TV-ben láttam olyan gőzös masinákat, amikkel szinte leborotválják a letapadt olajos szennyeződéseket, de erős kétségeim vannak ezekkel a videós bemutatókkal kapcsolatban.
Vélhetően nem hosszú idő óta felgyűlt, masszív szennyeződéseket tüntetnek el.
Mi a véleményetek?
Érdemes ilyen gőztisztító gépet venni?
Lehet ezeket érdemben olyan feladatokra használni, amire én szeretném?
Ezek a kis kézi gőzölők, szinte nyomás nélküliek, alig jók valamire. Hogy tudj vele rendesen takarítani, tisztítani, min 3bar gőznyomás kell.
Ipari szinten használtunk valamilyent, az a festéket is leszedte a lemezről, de voltak különböző drótkefés, kefés, és egyéb gőzfejek hozzá.
Köszönöm mindkét hozzászólást.
1: Jó ötletet adtál ezzel az "ipari" vonallal. Rákerestem az ipari gőzborotvákra. Lehet, hogy ilyen berendezéseket bérelni is lehet.
2: Igazad van, de a kérdésem nem arra vonatkozott, hogy mit kellett volna másként csinálnunk, hogy a főzéshez használt edényeink mindig makulátlan tisztaságúak legyenek kívül és belül.
Ettől függetlenül neked is adtam egy zöld pipát, mert kétségtelen, hogy a prevenció, a mindig alapos, ... mosogatással vélhetően elkerülhető lett volna, hogy most itt tegyek fel egy ilyen kérdést. :)
Mindazonáltal szerintem egy nagy családban, ahol mindenki használja a konyhát, gépeket, edényeket és mindenki mosogat (felnőttek, gyerekek), eltérő vérmérséklettel, rendelkezésre álló idővel és szemmel, ... nehéz következetesnek lenni és mindig annyi időt szánni a mosogatásra, amennyi a 100%-os végeredményhez kell.
Amit a hidegzsíroldós alapos áztatás, plusz “szappanos” fémdörzsi nem visz le, azt semmilyen gőzborotva sem viszi le, ez 100%.
Én ezzel a szisztémával a fekete, 100 éves, örökölt tepsit fehérre tudtam tisztítani, ami még soha az életben nem volt kívülről lepucolva.
Ha ennyire zavar, akkor amennyit gőzborotvára költenél - akár a bérletére - kezdd el lecserélni az edényeidet! Akár havonta egyesével és utána azokat gondosan kell karbantartani.
Olcsóbb lenne új edényeket venni, és kerámialapot vagy indukciós lapot, mint ez a gőzizé.
Mióta indukciós főzőlapom van, semmi a világon nem rakódik le a lábas oldalára. A gázláng miatt ég rá a cucc.
Magyarul basz*l a tisztaságra.
Gratulálok
Miből áll mondjuk minden mosogatasnal az az napi koszt eltakarítani?
Mi az jön anyós hogy csak most jut eszedbe hogy tisztának kellene lenni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!