Akinek van mosogatógépe, szokott még (ha ritkán is) kézzel mosogatni gépben is mosható dolgokat?
Természetesen azokra az eszközökre nem vonatkozik a kérdés, amiket nem szabad gépben mosogatni.
Csak arra gondolok, hogy esetleg pl. hétköznap, amikor kevés tányért, evőeszközt használtok, azokat is gépbe teszitek, vagy azt a néhány dolgot elmosogatjátok kézzel, és inkább csak hétvégente, ill. vendéglátás után használjátok a gépet? Vagy ami mosható gépben, azt mindig beleteszitek, függetlenül attól, hány napig nem lesz még bekapcsolva?
" a poharaknak különben sem tesz jót a lúgos mosogatószer. "
?????????
Miről beszélsz? :))) Hogyan nem tesz jót? Elképzelni nem tudom... :)
Mivel mosogatod, ha nem géppel? A kézi mosogatószer is lúgos!
Sokmindent elmosok kézzel, pl a műanyag kajásdobozra hiába van ráírva, hogy bírja a mosogatógépet, egyik sem bírja.
Ha csak napi 2 tanyér meg kés van, akkor nem szarakodok mosogatógéppel. Az akkor hasznos, mikor sok koszos tányér és evőeszköz "keletkezik" egyszerre.
15: miért nem bírja a műanyag dobozokat? Én tizensok éve mosogatom a clip-es ételes dobozaimat - semmi bajuk.
Az egyszerhasználatos, étteremből hozott dobozokat nem bírja, az tuti. :)))
#16: bemattulnak, elvetemednek. Nem tudom hogy az erős vegyszer vagy a hő miatt, esetleg a kettő együtt.
Nyilvan nem az egysuerhasználatosra gondolok, az már 40 fokon olvad.
17: érdekes....
Nekem nem is valami márkás dobozaim vannak, hanem a Tesco-s szilikonos szigeteléses clip-es dobozok. Tényleg semmi bajuk - bírják a hőt. Rá is van írva, hogy mikrózni, fagyasztani, mosogatógépben mosni is lehet. Ugyanolyan átlátszóak (opálosan), mint újkorukban.
Nekem van ikea, tesco, meg kitudja még milyen, clipes szilikonos.
A mikrót sem bírják, amiben pl levest, pörköltet vagy főzeléket mikróztam, mindbe belegyógyult a kaja színe.
Már bevásároltam üveg clip edényekből, abban legalább lehet mikrózni, meg enni is lehet belőle.
Nekünk régen voltak olyan üveg poharaink, amik teljesen jól bírták 20 évig, aztán vettünk mosogatógépet és egy éven belül 50%-k eltört anyagfáradásban.
Az új poharak többsége jobban bírja, de el tudom képzelni, hogy van, akinek gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!