Milyen sűrűn mostok függönyöket illetve tisztítjátok az ablakokat?
szekrény tetejét is hetente letörlitek?
Munka mellett sokszor csak a leggyorsabb takarításra van időm.
Ablakpucolás kéthetente. Soknak tűnik, de ilyenkor csak ráfújom az ablaktisztítót és papírtörlővel szárazra törlöm. Ha hónapokig, vagy még tovább hagyom rászáradni a koszt, akkor màr le kell előtte mosni, lehúzni, ablaktisztító.... nekem ez sokkal macerásabb, és időben sokkal több.
Függönyöket húsvétra és karácsonyra szoktam kimosni.
Szekrény tetejét portörlővel a heti takarításkor letörlöm.
Én nagyon ritkán, 6-10 évente.
A függöny ablakonként 4x4,5 méter a sötétítő és még egyszer ennyi az áttetsző függöny, az ablakok duplák, tehát "ablakonként" az 12 ablak, 12 nm felület, plusz az ablaktokok, és alatta a kazetta 3 nm, amiket le kell mosni.
Igénytelen 3as.
En hetene ablak 2 havonta függönyt
Ablakot igény szerint - ha 2 hónapig nem esik az eső, akkor nem szoktam hobbiból pucolni, ha meg sokat esik, akkor van hogy hetente 1x áttörlöm. Szóval azt akkor, amikor ránézésre már zavar a kosz mennyisége.
Függönyt évi 1-2 alkalommal, nem igazán koszolódik.
Én elhúzom a szekrényeket is minden héten, és havonta leakasztom a konyhaszekrényt is. A beépített szekrényt minden évben kiszerelem. A függönyt havonta mosom. A szőnyegeket 2 évente kicserélem. Az ágymatracot 3 évente. De évente festek is, ilyenkor minden a szoba közepére van húzva.
Abalakot nem takarítunk, lemossa az eső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!