Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen sűrűn mostok függönyöke...

Milyen sűrűn mostok függönyöket illetve tisztítjátok az ablakokat?

Figyelt kérdés

szekrény tetejét is hetente letörlitek?

Munka mellett sokszor csak a leggyorsabb takarításra van időm.

2021. máj. 18. 08:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Ablakpucolás kéthetente. Soknak tűnik, de ilyenkor csak ráfújom az ablaktisztítót és papírtörlővel szárazra törlöm. Ha hónapokig, vagy még tovább hagyom rászáradni a koszt, akkor màr le kell előtte mosni, lehúzni, ablaktisztító.... nekem ez sokkal macerásabb, és időben sokkal több.

Függönyöket húsvétra és karácsonyra szoktam kimosni.

Szekrény tetejét portörlővel a heti takarításkor letörlöm.

2021. máj. 18. 09:05
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Olyan 3 havonta. Nálunk irdaltan sok magas ablak és sok polc van tele könyvvel, a szekrények tetején meg mindaz, mit a gyerekektől elkoboztam :) Egész napos meló.
2021. máj. 18. 09:14
 3/17 anonim ***** válasza:
95%

Én nagyon ritkán, 6-10 évente.

A függöny ablakonként 4x4,5 méter a sötétítő és még egyszer ennyi az áttetsző függöny, az ablakok duplák, tehát "ablakonként" az 12 ablak, 12 nm felület, plusz az ablaktokok, és alatta a kazetta 3 nm, amiket le kell mosni.

2021. máj. 18. 10:59
 4/17 anonim ***** válasza:
5%

Igénytelen 3as.

En hetene ablak 2 havonta függönyt

2021. máj. 18. 11:41
 5/17 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem aki évente többször tisztítja, az azért mert egy lyukban lakik és nincs élete
2021. máj. 18. 12:39
 6/17 anonim ***** válasza:
40%
#5: mindig elfelejtjük, hogy ide csak azok járnak akiknek a tisztaság nem igény..!
2021. máj. 18. 14:24
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

Ablakot igény szerint - ha 2 hónapig nem esik az eső, akkor nem szoktam hobbiból pucolni, ha meg sokat esik, akkor van hogy hetente 1x áttörlöm. Szóval azt akkor, amikor ránézésre már zavar a kosz mennyisége.

Függönyt évi 1-2 alkalommal, nem igazán koszolódik.

2021. máj. 18. 16:15
 8/17 anonim ***** válasza:
67%
Na. Szóval. Khhhmmmmm. Karantén alatt hetente megvolt minden szekrénytető, függönyök, ablakok. Előtte szekrénytető kb. 10 évente se, függönyök 5-6-7 évente, ablakok kb. 20 évig nem voltak tisztítva. Hogy ezután mi lesz, megosztom idővel, ha érdekel. E van, e köll szere tni.
2021. máj. 18. 20:12
 9/17 anonim ***** válasza:
94%
Ablakok évente 2x, függönyök 3 havonta, ilyenkor a szekrény teteje is.
2021. máj. 18. 23:08
 10/17 anonim ***** válasza:
13%

Én elhúzom a szekrényeket is minden héten, és havonta leakasztom a konyhaszekrényt is. A beépített szekrényt minden évben kiszerelem. A függönyt havonta mosom. A szőnyegeket 2 évente kicserélem. Az ágymatracot 3 évente. De évente festek is, ilyenkor minden a szoba közepére van húzva.

Abalakot nem takarítunk, lemossa az eső.

2021. máj. 19. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!