Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tisztíthatnám ki a...

Hogyan tisztíthatnám ki a mosógépet? Mivel tudom kivenni a fehér pólóból a gyári olajat?

Figyelt kérdés

Nos a mosógépet havi 1x szoktam átmosatni ecettel. És ki mosni az öblítős részt. De az öblítős részre is írhatnátok tanácsot mert elég nehezen megy, alig férek hozzá.

A mosógép belsejéről pedig annyit hogy penészes és nem tudom mivel kéne leszednem róla. (A gumi része olyan)

Próbáltam szavót, de az sem vitte le, csak egy részét.

Az olajos ruhák pedig maguktól értetődnek.

Kinek mi vált be?

2021. máj. 6. 05:00
 1/8 anonim ***** válasza:

mondjuk leírhatnád a teljes nevét annak a masinának.

Utána meg vegyél fél kiló trisót valahol. (tesco, gazdabolt, háztartási, 100Ft-os)

2021. máj. 6. 06:26
 2/8 anonim ***** válasza:

utána 90 fokos pamutmosástindíts üresen és öntsd bele a gépbe a fél kiló trisót aztán hadd szóljon.

A havonta 1 ecetezést elfelejtheted, hülyeség. helyette inkább havonta 1 90 fokos mosás ezerszer többet ér, és még többet ha a lemért ruhákhoz megfelelő mennyiségű mosószert használsz, nem pedig saccra belöttyentesz fél hektót.

A penészedésed igazi oka viszont az iszonyat sok öblítőszer. Na ehelyett használj 2 evőkanál ecetet. Nem kell más az öblítősrekeszbe és nem lesz semmi ecetszagú sem. Kemény sem. Viszont az összes ruhád dugig van mosószerrel, öblítőszerrel! Ha a géped habzik, akkor az is dugig van vele, csak soha nem fogszhozzáférni.

A gép ajtaját mindig hagyd nyitva és ha elöltöltős akkor a fiókját is húzd ki 5 centire.

2021. máj. 6. 06:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Az ecetes átmosást 90 fokon csinálom mindig.

Mindig nyitva van az ajtaja.

És én nem használok sok öblítőt. Egy egész adag vagy nem tudom hogy írjam megy a mosóba ahhoz használok 70 mlt, de ugye nem csak én lakok ott, szóval ők többet is tesznek bele...

De azt a trisót kipróbálom.

2021. máj. 6. 07:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Szóval mi a gép teljes neve?

De ha közös ló akkor a leszarom szindrómában szenved, a 70ml helyett pedig olvasd el, hogy x kiló ruhához, nem "adag" hanem kiló!!! mennyi mosószer és mennyi öblítőszer kell. Hidd el, nagyon meglepődnél, ha normálisan lemérnél és kimérnél mindent nem csak "úgy szoktuk" módon.

2021. máj. 6. 07:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Penészesedés nem öblítőtöl van. Sose használtam öblítőt, mégis lett penész, és ajtó is nyitva mindig.

A gumiba viszont beeszi magát a penész, a szerves összetevők miatt, idővel nem is fog kijönni belőle. Max elölheted a magas hőfokkal, vagy hypos mosással vagy hasonlóval.

Ennyi (1kg)trisóval sosem mostam át gépet, de ha beha zik, akkor szívás lesz.

Kb 15 dekával szoktam rendszeresen.

Olajos ruhákat áztasd trisós vízbe, nyomkodd át párszor, a mosásba is rakj trisót.( trisó zsíroldó és vizlágyító, erős lúgossága miatt jól oldja a lerakódásokat is.)

2021. máj. 6. 08:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Én fél évente szoktam, komolyabb fertőtlenítő mosást elindítani. Klórral vagy sós 90 fokos mosás nagyon szépen kitakarítja. Amúgy ecet, szódabikarbónát is ajánlották, belső tisztításra.
2021. máj. 6. 10:19
 7/8 anonim ***** válasza:

fél kiló trisó! 150 gramm lófaxka, épp az a lényeg, hogy alaposan kapjon nagy dózisban. A trisó nem habzik!

Ha erős habzás van az üres gépben, az annak a jele, hogy irgalmatlanul túl volt nyomva mosószerrel a gép és azt oldja le a trisó úgy ahogy kell.

A penészedés sajnos nem magától van. Ott lehet meséket szövögetni, de garantáltan nem szellőzött ki a gép és mindig talált frankó tápanyagot amit a mosószerből, öblítőszerből kapott az örökös 40 fokos mosások mellett.

2021. máj. 6. 10:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Te hiába tartod rendben, ha a többi használó nem.

Vegyél egy saját mosógépet.

2021. máj. 6. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!