Miért égett ki?
Ma ágyneműt mostam eleg gyűrött lett gondoltam kicsit átvasalom. A cimke szerint 100 % pamut lehet vasalni. De ahogy a kispárna húzatott vasaltam volna ki is égett ahogy hozzá ért a vasaló.
Lehet nem is pamut? Vagy túl forró volt a vasaló?
Akárhogy is volt - a vasaló forró volt neki. Máskor előbb győződj meg, mennyire forró a vasaló. Ahol volt a címke a 100% pamutról, ott ottvolt a vasaló hőfoka is. Túl melegre állítottad a vasalót.
Bizonyára nincs tapasztalatod (gyakorlatod) a vasalásban. Varrja rá egy oda illő foltot, ami olyan hatású lesz, mintha dísz lenne. Más helyre is varrhatsz (ahol ép) egy kisebbet.
Köszi. Az ott volt hogy 30 fokon mosható de a vasalónál nem volt hő fok irva.
Legközelebb jobban figyelek.
Nem pamut. Egy pamut nem ég ki egy érintésre, hanem elszineződik, barna lesz-égett. De bőven ki kell bírnia vasalót max hőfokon.
Viszont sok cimke ma már téves az anyagokban, csalnak vele. Nem rég volt a rádióba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!