A pedálos kukám nagyon sokszor alig nyílik ki a pedál lenyomására. Miért?
Ez a pedálos kukák átka, vagy ez a modell rosszul lett megtervezve, vagy csak simán én csinálok valamit rosszul?
Bármennyire is lenyomom, sokszor nem nyílik fel a fedele, van amikor smeennyire sem, és kézzel kell kinyitnom.
Előre is köszi a segítséget!
"Én még nem láttam olyan kukát, aminek néhány év után nem ment volna tönkre a mechanikája."
Ez leginkább attól függ, hogy milyen sűrűn nyitogatod és mennyire taposod a pedálját. Nyilván ha gyakran használod, 10 percenként letaposod a pedált, akkor hamarabb tönkremegy, mintha csak napjában kétszer nyitnád ki. A pedálra taposás alatt pedig azt értem, hogy mennyi időt hagysz neki, hogy felemelje a tetejét. Ha neked alap, hogy azonnal nyitva legyen, amint rátaposol, a fedő pedig majd elrepül, annyira taposod, akkor minden kukát szét lehet gyorsan taposni, ez igaz. De ha óvatosan, finoman nyomod le a pedált a lábaddal, adsz neki egy-két másodpercet hogy felnyíljon, akkor a mechanika is sokkal tovább fogja bírni.
(Ezeket nem azért írtam most le, mert feltételezném, hogy ráugrassz a pedálra vagy ilyesmi, csak leírtam, amiket én tapasztaltam. Láttam olyan embert, aki úgy taposott rá a pedálra, hogy a tető olyan erővel ütődött a falnak, hogy nemcsak a teteje volt már össze-vissza horpasztva, de mögüle a falról is legyalulta már a tapétát. Az illető meg csodálkozott, hogy miért kell neki minduntalan fél évente kukát cserélnie. Nálunk meg 5-10 évente cseréljük ki, és többnyire nem azért, mert elromlik.)
#8, értem hogy mit írsz. Nyilván, olyan helyre, ahol gyakran használva van, nem ócska silány vackot kell venni, hanem valami tartósabbat, masszívabbat, ami jobban bírja a strapát. Az pedig, hogy nem a normális használat a jellemző használati módja, az hadd ne a gyártó vagy a termék problémája legyen már.
Száz szónak is egy a vége, ha nagyon taposod, akkor gyorsabban kopik, gyorsabban tönkremegy, és ez mindenre igaz, nem csak a kukákra. Tehát vagy bánj vele óvatosabban, vagy fogadd el, hogy rövidebb időközönként kell lecserélni. Ez van, így működik a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!