Mitől sárgul be némelyik fehér pamut a hypotól, cloroxtól?
Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 17:47
1/10 anonim válasza:
Ezt én sem értem. Éppen ma "játszottam" a lányom fehér nadrágjával. Pici folt lett rajta. Leöntöttem folttisztítóval, a folt kijött, egy nagyobb sárga folt lett a helyén. Ezt megpróbáltam eltüntetni fehérítővel: még nagyobb sárga folt. Erre hypóval próbálkoztam: még nagyobb sárga folt. Most mit csináljak?????
3/10 anonim válasza:
A klór reakcióba lép a cellulózzal ami sárga színű vegyületett ad.
4/10 anonim válasza:
a domestos fehérítő nagyon jó, kihozza a foltot, és nem sárgít. nekem még az 1 hete beleszáradt vörösbort is kiszedte. előtte én is "megszívtam" a dr. bechmann-os folttisztítóval.
6/10 A kérdező kommentje:
Pont a cloroxtól sárgult be !Akkor most mit csináljak ?
2010. aug. 19. 20:45
7/10 anonim válasza:
Első vagyok: nekem meg a Domesteos fehérítőtől. Szóval ilyenkor már nincs megoldás?
8/10 A kérdező kommentje:
Én is a babaruhákkal (is ) jártam is !
Lehet ,hogy a pamut minősége sz@ar ,már nem tudok másra gondolni !
2010. aug. 20. 13:05
9/10 anonim válasza:
Nem, az azért van, mert vagy túl töményen öntötted rá, vagy túl sokat. Aki a cellulózmolekulákkal magyarázta, lehet, hogy neki van igaza, én ezt nem tudom. De azt tudom, hogy ha az ember hypózik valamit, akkor 20 percet kell bennehagyni (az is van írva a dobozára), ha nagyon régi anyag, aminek már mindegy, mert amúgy is sárga, annál hagyhatod tovább is, mert azokon még szokott segíteni a sokáig áztatás. A domestos fehérítő nekem is nagyon bevált, jobban, mint a hypo. Azt is mindneképp csak higítva használd, és figyelj, hogy ha már kifehérdedett, ne hagyd benne tovább a domestosos vízben. A domestos fehérítővel régi besárgult, beszürkült függönyöket egy éjjelig áztattam, szépek lettek tőle, majdnem teljesen kifehéredtek. Az újabb fehér ruháimat elég volt 20 percre benne hagyni, megint fehér lett. Nem mertem tovább benne hagyni, nehogy sárguljon. A domestos fehérítőre rá van írva, hogy gépi mosással is lehet fehéríteni vele, de nem vált be. Nem igazán látszott különbség. Max 90 fokon lehet, hogy lenne különbség, de az nem tesz jót a ruháknak.
10/10 anonim válasza:
*"vagy túl sokat"
helyett: "vagy túl sokat hagytad ázni benne"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!