Folyékony házi mosószer mennyire hatékony?
Ezt a receptet találtam neten:
1 darab 150 grammos mosószappan
150 g szódabikarbóna
200 g mosószóda
4 + 4 liter víz
Valaki használ ilyet, vagy hasonlót? Mennyire hatékony? Mosipelusra szabad használni?
Mivel ez gyakorlatilag tömény lúg, ezért hatásos, de igen agresszív, még egy felnöttnél is komoly allergiás reakciókat okozhat, vagy ha kicsi is marad benen, felmarja a bört,rettentö egészségtelen a használata. Babának meg végképp nem szabad(na) használni, nekik még érzékenyebb a börük.
Használj érzékeny börre vagy kifejezetten babaknak való mosószert, ne ilyen vegyszerbombát!
Szerintem használj normál mosószert, de kb a fele elég a megadottnak, hacsak nem extrém koszos ruháról van szó.
A legtöbb gépen van áztató funkció, rengeteget segít, ha elöször áztatod a ruhaféléket (föleg pelenka meg egyéb szennyezettebb dolgokra gondolok), és utána mosod, sokkal tisztább lesz.
Mellesleg ez a "házi mosószer" egyáltalán nem környezetbarátabb, csak azt hiszik egyesek, a kapható mosószerek sokkal kevesebbet ártanak, mint az ilyen akármik.
Én sem használnék ilyen házi kutyulmányt. Sem a gépnek sem a bőrnek nem tesz jót. Ahogy a normál mosószer sem, ha túl van adagolva.
Ha kiméri valaki a vízkeménységnek, a ruha anyagának és mennyiségének megfelelően a mosószert (akár por akár gèl) egyik boltban kapható szertól sem lesz baja.
Égatta egyvilágon semmi bajod nem lesz tőle, sem a bőrödnek. Méghogy tömény lúg( minden mosószer lúg) A mosószappan normál szappan, csak állati zsiradékból, és nem mindenféle habzó tenzidből és fékfolyadékból van. Több 100 éve mosnak vele. A mosószóda sem valami extra, mert sok mosószerben van. Ez a kettő használható és jó mosószer. Kb 6 éve használom.
Több baba mosószer pedig folyékony mosószappa alapból, mert semmi allergént nem tartalmaz( összetevőt kellene megnézni).
Leg környezetszennyők a foszfátok, ami minden mosószerben bennevan.
Mivel a mosószappannal tisztálkodtak is ( pipere szappan viszonylag új), nem lesz tőle semmi bajod.
Ja, nekem egyik lányomnak sem lett bőrbaja sem a mosószódától, sem a mosószappantól.
Az öblítő egyébként jobban alergizál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!