Hogyan mossam vagy mivel mossam ki a vért egy ruha anyagból ?
A legfontosabb mielőbb beáztatni HIDEG vízbe.
Ha ez teljesül, akkor nekem simán kiszedi utána egy normál 30-40 fokos mosószeres mosás minden extra nélkül.
Ha beleszárad, vagy le van forrázva akkor nem tudom hogy menthető-e, talán valami fehérítővel, ha fehér a ruha.
HIDEG VÍZ!
Legjobb, ha a hűtő oldalából kaparsz jeget és azt rakod rá.
Csakis hideg vízzel nyúlj hozzá.
Közönséges szappan is kiveszi. Durva szivacsot húzd végig nedvesen a szappanon és dörzsöljed vele a foltot. Szerintem a kéthetes foltot is ki tudod még mosni.
Coca kóla! Beszáradt vérfolt átitat vele, majd megdörzsöl kicsit. Pár percig állni hagy, utána hideg, szappanos vízzel a maradék kólafolt kézzel átdörzsöl, kiöblít. Végül normál mosás a ruhának, esetleg hajszárítóval megszárítod a nedves részt és kész - használható a ruha.
Másfajta kólákkal nem próbáltam, de ez nekem bevált. Nem látható ruha részen azért előtte nem árt egy teszt, nehogy valami finnyás ruhafesték legyen és a kóla megmarja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!