Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Biopamut pólóból mivel jönnek...

Biopamut pólóból mivel jönnek ki a foltok?

Figyelt kérdés

A Decathlonban vettem biopamut pólót, amire rácseppent valami. Nem tudom mi és mikor, már csak a foltot láttam, de az biztosan látszik, hogy nem zsír.

Próbáltam Vanish-sel kezelni mosás előtt + a gépbe is öntöttem, de a folt maradt.

Tudnátok javasolni valamit? Előre is köszönöm!

2010. aug. 17. 06:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Az lényegtelen, hogy bio- vagy nem, a pamut az pamut. Amit fontosabb lenne tudni, hogy milyen szinü a póló,és milyen folt van rajta.

A Vanish csak az anyagot rongálja, nem igazán ér sokat.

Ami hasznosabb, ha rendes szappannal (nem a folyékony, hanem a rendes darab) bedörzsölöd a foltot - elötte be kell az anyagot vizezni, legalább 2-3 órát állni hagyni és utána kimosni.

Semmilyen foltot nem szabad forró vizzel és csodaszerekkel kezelni, mert csak belerögziti az anyag szálaiba és többé nem lehet - vagy csak nagyon nehezen - eltávolitani.

egy tectilmérnök.

2010. aug. 17. 07:49
 2/2 A kérdező kommentje:

Húúú, köszönöm! Ezek szerint remekül fixáltam a foltot :(.

Két ilyen pólóm van, az egyik halványzöld, a másik malacrózsaszínű. Fogalmam sincs milyen foltok, valószínű, hogy gyümölcstől vagy kakaótól származnak. Kisgyerekekkel foglalkozom, gyakran bújnak hozzám, ilyenkor aztán a legalaposabb kéz- és arcmosás ellenére előbukkanhat valami maszatka a szájukból :). Általában minden folttal megbirkózok, csak ebből a két pólómból nem akarnak kijönni, ezért gondoltam, hogy talán spec. eljárás kell.

2010. aug. 17. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!