Ez az egész,úgy, ahogy van, szörnyű. De a sósav (kb 2 liter, az ülőke alá a porcelánra FOLPACKOT tegyél, szorosan, több rétegben), utána csukd rá az ülőkét is, 1 napig felé se menj)gyakorlatilag megoldja a legnagyobb bajokat, de miután ez megvan, ülőke le, az egész porcelán kívülről is sósavval, szivaccsal letakarítható. Új ülőke, festés, új linóleum, és már elfogadható is.
2021. febr. 6. 18:33
2/17 anonim válasza:
Én tuti azonnal cserélném. Még akkor is ha b3rlakás és csak egy évig laknék ott
2021. febr. 6. 18:36
3/17 anonim válasza:
Az ülőkét én is cserélném.
Mielőtt a tisztításon gondolkodnék, megnézném a talajhoz rögzítő csavarokat, mert lehet, hogy lötyögnek, és akkor alatta a padlóval is baj van.
2021. febr. 6. 18:37
4/17 anonim válasza:
Én hasonlót javasolnék, mint az egyes, annyi különbséggel, hogy sósav helyett 2 l kólát javasolnék. Ugyanis a benne lévő foszforsav kiválóan tisztít.
És akkor nem kell hetekig suvickolnod és mások szagát szagolni.
2021. febr. 6. 18:46
6/17 anonim válasza:
Azonnal cserélném az egészet. Biztos nem takarítanám mások után, ez undorítóan néz ki.
2021. febr. 6. 18:50
7/17 anonim válasza:
Jobban megéri cserélni.
2021. febr. 6. 19:11
8/17 anonim válasza:
Nem olyan tragikus ez, ráadásul ahogy látom, a szifon alja egészen tiszta. A barna elszíneződés a csőhálózat vas anyaga miatt a vízbe került vasvegyületek miatt jött létre. Kevés sósavval, gumikesztyűvel, sósavat elviselő törlőronggyal rövid úton eltávolítható minden. Előzetesen érdemes a szifonban levő víz nagy részét üres konzervdobozzal kimerni. Érdemes megnézni a víztartályt, mert ha régi bádog anyagú, amiben öntöttvas súlyszelep van, akkor a vasvegyületek onnan is származhatnak. Az ülőkét valóban érdemes lecserélni, mert tisztítása a merevítőbordák miatt nehézkes.
2021. febr. 6. 19:18
9/17 anonim válasza:
Ennél sokkal ótvarabbat pucoltam habtisztára - olyan mintha új lenne - sósavval.
Moppal kimertem a vizet és innentől kezdve majdnem úgy mint az 1-es.
Én nem folpakkoztam és nem áztattam 1 napig, 2 óra bőven elég volt.
Az ülőke kuka, a porcelán külsejét, peremét Domestosszal, új ülőke és kész.
2021. febr. 6. 20:58
10/17 anonim válasza:
Ki is fordulnék ebből a lakásból, azonnal, akármilyen élethelyzet miatt is lennék ott!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!