Hogyan mossam ki a konyharuhákat?
Semmiképpen ne vasald,mert a szag beleivódik az anyagba!
Hiába mosod 90 fokon,nem hiszem,hogy eredményes lesz. A mosóporok nem oldják ki a bennük lévő zsírt!
Amikor még kézzel mostam,akkor a konyharuhákat mindig kifőztem. Tedd a ruhákat egy fazékba,önts rá annyi hideg vizet,ami ellepi. Tegyél a vízbe mosószódát,esetleg trisót(ne mosószert),és forrald addig,amíg a víz lobogva forr. Egyszer kétszer keverd meg és főzd még legalább 10 percig. A vízben hagyd kihülni.Utána mosd ki a gépben,és ha kell,mosás után kihipózhatod. Csak így érheted el,hogy ne legyen szaga.
Én már régen nem használok konyharuhát törölgetésre. A szárítón levő edényeket,ha megszáradtak,nem kell eltörölgetni. Ha még is,akkor papírtörlőt használok. Higiénikusabb és olcsóbb is,mint a mosószer és a kifőzéssel járó macera.
az ilyen hirtelen keletkezett zsírfoltokat én vizes szivacskendővel törlöm, mivel olcsó, és eldobható, ha már megszolgálta az idejét.
a konyharuhát képtelen lennék így összekoszolni. azt max kéz, de főleg edények törlésére használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!