Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hol/hogyan tudtok időt nyerni...

Hol/hogyan tudtok időt nyerni a házimunkában, főzésben?

Figyelt kérdés
Minden erdekel, legyen az parhuzamosan vegzett hazimunka, gepi megoldas, rakott etelek, slow cooker, vagy ha valaki korbespriccolja a furdot reggel es fel ora mulva lesikalja, ugy teregetni h ne kelljen vasalni stb. Otletekre lenne szuksegem, hamarosan napi 5x kell etetnem a csaladot es van egy 3hos babank is. Az egeszet kezben kell tartanom ugy h a hazimunka es napi 2 seta is beleferjen.
2021. jan. 12. 14:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%

A főzést könnyen kiváltja a rendelt étel.

A fürdőszoba kibírja, nem kell sűrűn takarítani.

A mosás gyakorlatilag elhanyagolható idő, amíg bepakolod.

A teregetést meg tudja csinálni az apa, miközben beszélget a nagyobb gyerekekkel. (én is így csinálom)

Itt a kérdés inkább, hogy mit kezdesz ennyi rengeteg szabadidővel.

2021. jan. 12. 17:09
 12/19 anonim ***** válasza:
37%

Nem tudsz néha kaját rendelni?

Nálam a főzés hobbi és igyekszem akkor művelni, amikor tényleg kedvem van hozzá.

Persze én egyedül lakom, anyagilag baromira nem mindegy több főre.

Nem tudsz nagyobb adagot főzni és lefagyasztani? Ezt többektől hallom a környezetemben.

Robotporszívó?

Én ugyan egyedül vagyok, de dolgozom és estin tanulok (sok a zh, beadandó is és nem igazán könnyű szak), ha van is időm, energiám tuti nincs. Ezért vállalhatatlan volt a lakás. Most a padló szinte tökéletes a robotporszívónak hála, érdekes, a polcokra is kevesebb por tapad és ha van időm és energiám, amit máskor porszívózásra szánnék, az most arra megy, hogy rendet rakok, ezt-azt letörlök.

Én robotfelmosón is gondolkozom. A kínai márkának meg 2in1 készülékei is vannak, de azokban nem bízom.

Szerintem vond be a gyerekeket is. Már egész kicsi kortól lehet. Nekik is jót tesz, Neked is jól esik.

Illetőleg én a bevásárlást szinte kizárólag rendeléssel oldom meg.

Egyik nagy áruházlánc online bevásárlása akár csak 800 Ft is lehet, ha otthon vagy megfelelő időintervallumban. Reggel 8-tól este 10-ig lehet megadni 2 órás időintervallumokat, de elcsúsztatva, tehát 8-10, 9-11, 10-12 stb.

Kb. másfél órája járt itt a futár a holmival. :D

Egyébként az a gond, hogy belegondolva... minden pénz.

Robotporszívó, robotfelmosó, kaja rendelése, bejárónő (én a későbbiekben ezt is szeretnék), online bevásárlás stb.

2021. jan. 12. 17:49
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
A robotporszívót elfelejtheti :) el fog benne tanyázni és annál aztán tényleg alap, hogy minden el legyen tüntetve mindenhonnan.
2021. jan. 12. 22:00
 14/19 A kérdező kommentje:

Van robotporszivonk de egy pici alberletben lakunk most mar 5en, innen koltozunk kerteshazba.

Azt a porszivot még a parom vette maganak ide legenylakashoz, neki ugy tokeletesen mukodott h reggel elment melozni, gepet bekapcsolta es este osszeszedte ahol leallt. Gyerekek utan annyi lom kacat kerul a foldre hogy tobb ido mindent osszeszedegetni, magasabbra rakni mint amennyi ido alatt atszaladok minden helyisegen a hagyomanyossal.Egyebkent sokszor el is akad valamiben. Felmoso robot ugyanez. Kicsi a tartalya, neki van turelme pucolgatni, en addig 2 szobat felmosok hagyomanyosan. Viszont szaritogepem meg nem volt es az szerintem ennyi szennyesnel jol johet. Kajanal meg ha tobbet fozok es fagyasztom. Esetleg batch cooking.

2021. jan. 12. 22:25
 15/19 anonim ***** válasza:
57%
Nagy családi házban élek. A főzést úgy oldom meg, hogy sokszor készítek sütőben mindenféle rakott zöldséget. Ez azért jó, mert csak összerakod, be a sütőbe, és amíg megsül, addig elmosogatok, letakarítom a konyhapultot. Plusz jól variálható étel: lehet paradicsomosan, tejszínesen készíteni, ki hogy szereti. Emellett olyan, egyszerűbb ételeket főzök, ami mellett nem kell ott állni, tehát berakom a fazékba és megfő, pl lecsó, paprikás krumpli. Két napra főzök általában, így csak minden másnap kell. A fürdőszobát heti egyszer nagytakarítom. A zuhanykabint mindenki letörli maga után, ahogy a csapokat is. Robotporszívóm és robotfelmosóm is van, amiket főzés után elengedek a konyhában. A teljes lakást kétnaponta szokták végigtakarítani. Így a hagyományos megoldásokat ritkábban kell használnom. Nem hagyunk a földön semmit, így nem tudnak miben elakadni. Amíg ők mennek, addig vagy elmegyek bevásárolni, vagy a mosókonyhában válogatom, ill. pakolom be a ruhákat a gépbe és szárítóba. Portörlés heti egyszer van, de mióta a robotporszívót gyakrabban használom, a szálló por is lényegesen kevesebb, szóval ezzel is hamarabb végzek.
2021. jan. 12. 23:55
 16/19 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem egy ilyen helyzetben csak külsős segítség lehet a megoldás. Étel rendelés, takarítónő. Külföldön ez egyik sem luxus már.
2021. jan. 13. 07:08
 17/19 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is igénybe kell venni külső segítséget, ha nem akarsz begolyózni. Ha már csak főznöd nem kell, vagy csak a gyerekeket hozza-viszi más akár csak 2-3 napon baba mellett, az nagy segítség. A takarítást még megcsinálja apránként az ember, de én leülnék és számolnék, hogy ér-e annyit a lelki békém, hogy mondjuk heti 2-3 alkalommal rendeljünk, vagy heti 2-3 alkalommal más menjen a gyerekért, esetleg egy au pairt fogadjak mondjuk egy évre, aki besegít mindenbe.
2021. jan. 13. 09:20
 18/19 anonim ***** válasza:
61%

A szárítógép és a mosogatógép a legjobb barátnőim mióta babánk született. Megkönnyítik az ember életét.

Nem tudom a külföld mit takar, melyik ország. De ha Anglia, akkor a kajarendelés elég offos, hacsak nem akarsz folyton pizzát, chicken tikka massalat és társait rakni a család elé. Odakint azért nem a tipikus magyar kajákat készítik az éttermek pl.

Gondolom a nagyszülők itthon (Magyarország) vannak, igaz? Én is azt mondom, hogy heti egyszer hívj takarítónőt, aki nagytakarítást csinál, így neked a többi napon csak szinten kell tartani a rendet, amibe a csalàd többi tagját is nyugodtan bevonhatod.

2021. jan. 16. 04:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Ne gyakszizz örökké.
2021. jan. 16. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!