Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hol/hogyan tudtok időt nyerni...

Hol/hogyan tudtok időt nyerni a házimunkában, főzésben?

Figyelt kérdés
Minden erdekel, legyen az parhuzamosan vegzett hazimunka, gepi megoldas, rakott etelek, slow cooker, vagy ha valaki korbespriccolja a furdot reggel es fel ora mulva lesikalja, ugy teregetni h ne kelljen vasalni stb. Otletekre lenne szuksegem, hamarosan napi 5x kell etetnem a csaladot es van egy 3hos babank is. Az egeszet kezben kell tartanom ugy h a hazimunka es napi 2 seta is beleferjen.
2021. jan. 12. 14:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%
hozatni kell a kaját
2021. jan. 12. 14:56
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Be kell vonni a családot a házimunkába, nálam ez vált be a legjobban.
2021. jan. 12. 15:00
 3/19 anonim ***** válasza:
61%

Az 5x-i etetés alatt a tízórait és az uzsonnát érted?

Mert azok normális reggeli és normális ebéd esetén gyakorlatilag egy gyümölcs,(alma, banán, narancs stb) pár szem keksz, egy túrórudi, egy gyümölcsjoghurt, 1 szelet sajt, vagy hasonló kézbe nyomva és kész! Nem kell ennek nagyobb feneket keríteni.

A takarítás sem félnapos elfoglaltság, a felnőttektől és a nagyobb gyerektől elvárható, hogy a fürdőt, vécét tisztán és feltörölve hagyja maga után. a konyhát meg aki a főzést csinálja.

Naponta lehet félóra alatt egy-egy szobát felporszívózni és letörölni a port, ha nincsenek elöl kacathegyek. Ennek feltétele, hogy mindennek legyen helye és a családtagok legyenek rendre szoktatva.

Főzést összekészíteni is max. félóra, utána már az edényben-sütőben teszi a dolgát. Reggel bekészíteni a mosógépet az mindennel együtt, a gomb megnyomását is beleszámítva 5 perc.

2021. jan. 12. 15:04
 4/19 anonim ***** válasza:
87%

Mekkorák a többi gyerekekek és hányan vannak?

5x etetni? Gondolom, nem főtt kaját adsz 5x...

2021. jan. 12. 15:39
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a fürdőszobát se kell naponta sikálni. Illetve mindenki le tudja törölni maga után pl. a zuhanykabint, és akkor nem lesz vízköves.
2021. jan. 12. 15:40
 6/19 anonim ***** válasza:
75%
Van néhány kaja, amiből sok adagot se tart tovább megfőzni, mint egy-kettőt. Pl. egy bolognai darálthús. Aztán lefagyasztod adagonként, és akkor legközelebb csak előveszed, 10 p alatt kifőzöd a spagettit, addig a mikroban kiolvad. Ráteszed - és negyedóra alatt kiadós ebéd.
2021. jan. 12. 15:41
 7/19 anonim ***** válasza:
90%

Én alapban nem értem, hogy minek kell kétszer sétálni egy 3 hónapos gyerekkel.

Nyilván lakásban laksz, mert családi háznál gondolom kitennéd a teraszra. Ha viszont városban, lakásban laksz, akkor teljesen felesleges napi kétszer szívatni vele az autóbűzt.

Nem tudok neked tanácsot adni, mert nálam 2 gyerek és nagy lakás mellett is megfelelő, átgondolt szervezés és több éves gyakorlat következtében flottul megy a házimunka.

Mivel én vagyok otthon, nyilván nem várom el a férjemtől, hogy ő csinálja meg napi 10-12 órás munkája mellett a takarítást vagy a főzést, elég, ha este a gyerekekkel foglalkozik. De azt minden családtagomtól elvárom, hogy ne szarják telibe a munkámat és tartsanak rendet.

Soha nem hagyok hétvégére takarítást (kivéve a húsvéti és a karácsonyi nagytakarítások) mert a hétvége mindenkinek, nekem is a pihenésről és a családról szól.

2021. jan. 12. 16:06
 8/19 Sunshinedoll ***** válasza:
63%

Én mindig azonnal elmosogatok magam után, azonnal letörlöm a zuhanykabint, azonnal megtörlöm a vizes csaptelepet, hogy a "nagyobb" takarításnál kevesebbet kelljen sikálni.

Ha leesik valami, azonnal felveszem, azonnal letörlöm, ez evidens nekem, de sokaknak nem, és utána sokkal rosszabb takarítani.

Én sokat sütök a sütőben, vagy rászánok egy délutánt és akkor többféle kaját megcsinálok több napra.

Egyébként nagytakarításnál az első lépés mindig a rendrakás, aztán a felületek takarítása, aztán a padlóé.

5-10 perces pakolásoknál nem fogok mindennek nekimenni, csak a legszembetűnőbb rendetlenségnek.

Érdemi tanácsot nem tudok adni, mert nincs gyerekem és egyedül élek, viszont kb. minden nap este 7-re esek haza, és akkor kell főznöm meg pakolnom, mosnom, szóval nem sok időm van hétköznap nagytakarításra, de a fenti apróságokkal a hétvégi nagyobb takarítás is kevesebb időt vesz igénybe. 1,5-2 óra alatt kész vagyok mindennel, mert hétközben is rendet tartottam.

Ennyi gyerek meg teendő mellett azért kérdés, hogy van-e párod, vagy egy felnőtt, aki szintén kiveszi a részét a munkából, illetve miért kell 5x etetni valakit (mondjuk a babán kívül)? Egy banánt nem sok idő odaadni az idősebb gyereknek pl. Mennyi idősek a gyerekek? Őket nem lehet bevonni, hogy a saját cuccait pl. pakolják el legalább?

2021. jan. 12. 16:15
 9/19 A kérdező kommentje:

#7 nem akartam bonyolitani a kerdest, de tobb is lesz mint napi 2 seta, uj varosba koltozunk es nem kaptak a nagyok (8 es 10) napkozit.

Itt kulfoldon mashogy van a suli, nincs beepitve ebedlo.

Reggel elviszed 8ra, 12:30kor a napkozizteto intezmeny elviszi oket egy hazba ebedelni es h-sze-p delutan 14-16ig van meg 2orajuk, elotte-utana napkozi.

K-cs 12:30kor vege a sulinak, utana amig ertemesz,addig szinten napkozi.

Tehat h-sze-p 4x kell a sulihoz menni majd a babaval.

Most hazajonnek majd ebedelni is es igen, tizorait-uzsonnat eddig is csomagoltam. Az a legkisebb gondom amugy, delelott szendvics zoldseg, du gyumolcs es magvak szoktak lenni, ez eleg gordulekenyen megy mar. Inkabb azt szeretnem elerni h ne csak fozes, seta, kajacsomagolasbol alljunk es a haz is haladjon.

2021. jan. 12. 16:30
 10/19 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező!

Hát ennyi jövés-menés mellett valóban nem egyszerű az élet, mert gyakorlatilag erről szól a délután. Hozzá még felöltözni, babát öltöztetni, megjönni levetkőzni, babát levetkőztetni, utána kezdeni elölről.

Nem lehetne valami közelben lakó szülővel, vagy több szülővel megbeszélni, hogy legalábbis heti váltásban csináljátok ezt a gyerek hurcolást?

Vagy valami nyugdíjast, egyetemistát vagy bárki erre alkalmas személyt megbízni méltányos díjazás mellett ezzel?

Ugyanis ez a életetek neuralgikus pontja, erre kellene megoldás, a többi utána magától megoldódna.

2021. jan. 12. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!