Sima mosógép helyett érdemes szárítós mosógépet venni?
Figyelt kérdés
Társasházi lakás. Nincs külön hely, ahol teregetni tudom a ruhákat, nyáron az erkélyen ok, de télen benn kell a lakásban, és meghalni a párától kb. Ezért gondolkoztam el egy szárítós mosógépen. Viszont a ruhákat meg állítólag hamarabb tönkreteszi.2021. jan. 9. 12:30
11/17 acelsziv válasza:
Panelben lakom. Mosógép és különálló szárítógép van szettben egymásra építve. Tökéletesen működik. Kombinált szemetet nem érdemes venni.
12/17 anonim válasza:
A külön párátlanítóval csak az a gond, hogy ugyanúgy kell a hely szárítóállványozni, viszont a ruhákat legalább nem fogja kinyírni mint az agyonsztárolt szárítógép.
13/17 anonim válasza:
Nekem volt mosó-szárítóm. Annak idején azért vettük, mert féltem, hogy a pára miatt penészedni fogunk, miután kicseréltük az ablakokat. Helyem se nagyon volt teregetni, csak a nappaliban, a fürdőben nem volt fűtés. Pára nem volt, de a villanyszámlát az egekbe lőtte és tényleg pusztultak a ruhák. Szakadtak, foszlottak, a szárítás gyilkolta őket. Aztán átalakítottuk a fürdőt, lett fregoli és egy jó nagy törölközőszárító, amitől végre meleg van a fürdőben, lecseréltük a mosógépet is, mert már csak sima felültöltős fért be. Most kevesebbet mosok egyszerre, csak annyit, amennyi felfér a fregolira. Az új mosógép jobban centrifugál, a ruhák szárazabban kerülnek ki a gépből, a fűtés is segít, és a fürdőt szárításkor rendszeresen, többször szellőztetem, így gyorsan megszáradnak. A ruhák azóta sokkal jobb állapotban vannak. Szárítógépet csak akkor vennék újra, ha nagyon sok lenne a mosnivaló, állandóan teregetni kellene és nem tudnék rendesen szellőztetni.
14/17 anonim válasza:
Dugj be egy akármilyen ventillátort a fürdőszobába. Télen úgyse kell a szobába. Megkeveri a levegőt és még hatékonyabb lesz.
Én 3db zuhanyfüggönytartót raktam keresztbe, azokra teregetek. 3cm vastag, van légrés az áthajtott lepedő között és ami még fontos, soha nem fogom a madzaggal elvágni véletlenül. A pólók-ingek kivétel nélkül öltönyvállfán száradnak nagyon gyorsan, szintén az előbb említettek miatt. (az a vastag műanyag vállfa ami akkora mint a vállad)
16/17 anonim válasza:
A lényeg, hogy mozogjon a levegő. De előtte takarítsd fel a fürdőt, ne a port keverje fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!