A paraffin gyertyát mivel lehet a legkönnyebben eltüntetni a padlóról, a textil és műbőr dolgokból?
Filter- vagy itatóspapírt teríts rá, aztán langyos vasalóval hevítsd fel, A papír beissza. Ha lehet, olyan helyen próbáld ki, ahol nehezen észrevehető, ha netán a vasaló nyomot hagyna.
Ha jól emlékszem, a parafin olvadáspontja +36 C fok. Ennél legyen kissé melegebb a vasaló.
A textilből a legkönnyebb megoldani: a folt alá és fölé is tegyél papírt, aztán vasald ki.
Köszönöm szépen a 2.pontosítását!
Viszont a Kérdező legyen még óvatosabb, mint amit én írtam, mert az esetleg 65 fokos vasaló már kárt tehet a padlóban és a bőrhuzatban is (vagy mégsem?). A textilben aligha tesz kárt.
Inkább kezdjed alacsonyabb hőfokon és eredménytelenség esetén lassanként emeljed a hőfokot. Sok szerencsét!
Köszi szépen a válaszokat!
Esetleg egy gumiszőnyeg alkalmazása szerintetek tudna működni? A megszáradt paraffint ki lehet "verni" belőle, vagy arra is a vásárlóval érdemes rámenni?
Hahaha! Megmosolyogtató a vásárló alkalmazása erre a célra, de - emberek vagyunk. Azt mondta a sündisznó is, hogy "tévedni emberi dolog, aztán lemászott a keféről".
Viccet félre téve: A gumi nem szívja magába a megolvadt paraffint, viszont megolvasztva (a vasaló által) még jobban beszívódik abba, amiben már úgyis benne van. Nem tudom elképzelni, hogy a gumira rátapadna.
Itatós papírként használj több rétegben (3-4) papír konyhatörlőt, szalvétát..., ami beszívja magába a megolvadt gyertyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!