Milyen jó lefolyótisztító van?
Elsősorban valami házi "recept" érdekelne, de ha ilyenből nincs hatásos, akkor jó a bolti is. Valószínűleg a hajszálak miatt kezdett eldugulni, lassabban folyik le a víz. Pedig mindig összeszedem és kidobom a fennakadt szálakat, de úgy tűnik hosszú távon ez is kevés volt.
Korábban már vettem boltit, de az semmit nem csinált (leírás alapján használtam), így olyan ajánlásoknak örülnék, ami nektek már bevállt.
Kérdező (én ajánlottam a lefolyótisztítót), majd óvatosan töltsd rá a forró vizet (ne hajolj fölé), mert nagyon felhabzik. Gyakorlatilag kirobbantja a dugulást a lefolyóból.
Megelőzésnek pedig ajánlom, hogy vegyél ilyen szűrőt:
kínainál, 100 ft-os boltokban van olcsóbban is...
20%-os ecet, háztartási sósav, lefolyótisztító mindegy, problémád miatt egykutya. Neked rendszeresen kell ezeket használni. Beleöntesz a lefolyóba előbb 1 deci forró vizet, majd erre 1 decit valamelyikből és ledugózod, hogy ne szagolgasd és lefelé hasson. Utána öntesz bele 1-2 liter forró vizet és csak akkor nyitod ki a dugót, hogy rögtön vigye is le.
Ecetet azért ajánlanám, mert az ígyis-úgyis van otthon, nem kell külön még egy plusz fölösleges, ugyanolyan hatásmechnaizmusú dolgot betárazni.
Nyugi. Van a konyhai dugi ami a zsírból eredeztetődik. Oda jó a lefolyótisztító lúgod. És van a hajszál-szőr, egyéb szerves anyag amit szét kell marni. Erre való a savas. EGyébként meg nemtökmindegy? Ha lassan, de lefolyik akkor felváltva kell nyomni és előbb-utóbb kitisztul, csak a kettő között forró vízzel is át kell menni.
Persze, ha például hajcsat ténye forog ott benne, mint ovibudiban a matchbox, vagy egy barbilábszár, akkor lötybölhet akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!