Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen házi módszerek vannak...

Milyen házi módszerek vannak fehér ruhákhoz?

Figyelt kérdés
Olvastam a citromlé+szódabikarbónával való áztatásról, de az nem vált be. Vagy milyen fehérítő van ami kiszedi a makacs foltokat?

2020. jún. 26. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Mivel a citrom savas, a szódabikarbóna lúgos, így a kettő közömbösítette egymást, csoda lett volna, ha kiveszi a foltokat.

HÁZI módszert nem ismerek ami garantált, ráadásul nagyon nem mindegy, hogy milyen természetű a folt.

Nekem erre a célra tökéletesen bevált a Vanish, a többi csak időpocsékolás.

2020. jún. 26. 14:14
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon nem mindegy, hogy milyen jellegű az a makacs folt.

Zsírfolt? Gyümölcsfolt? Kátrány? Egyéb szennyeződés...?

Nekem a dm-es sajátmárkás Gallseife folttisztító szappan vált be a legjobban, vagy van ennek folyékony verziója is.

2020. jún. 26. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Ariel mosópor, a fehérekhez való. Nekem csak attól maradnak fehérek a ruhák. A foltot meg elő kell kezelni, Vanish, vagy valami mosószappan.
2020. jún. 26. 17:20
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

Hipoklórossav (hipó) az összes folyékony fehérítő hatóanyaga.

A fehérítő porokban (pl. vanish oxy) pedig nátrium-perkarbonát található.

A hipó beszerzése gondolom egyértelmű, a nátrium-perkarbonátot pedig háztartási boltokban lehet kapni.

Arra figyelj, hogy a kettőt ne keverd, mert csak egymással fognak reakcióba lépni, nem a folttal.

2020. jún. 26. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
19%

Mi lenne, ha megírnád mivel lett összeszarva az a menyasszonyi ruha?

Sima háziszappannal kell a trutyis részt bekenni, ázni hagyni, majd kimosni.

2020. jún. 26. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!