Hogyan tisztítjátok ki a levesszűrőt?
Figyelt kérdés
Nekem mindig olajos és zsíros marad a fém levesszűrőm, és egyszerűen sehogy sem tudom hatékonyan kitisztítani. Újat egyenlőre nem akarok, mert ha van rá mód, ezt újítanám fel. De hogyan? Várom a válaszokat!2010. aug. 1. 09:01
1/9 anonim válasza:
Én beteszem a mosogatógépbe,de ha elég forró vizzel és mosogatószerrel mosod, akkor nem maradhat zsíros.
2/9 anonim válasza:
Ha a hagyományos mosogatószeres-szivacsos-piszkálós módszerrel nem megy, akkor főzd ki egy edényben trisós vízben.
(Egyébként minden más lekoszolódott, kormolódott edény kitünően lehet ezzel a módszerrel tisztítani. Édesanyám egy nagy mosófazékban főzte ki a már nehezen tisztítható edényeket és utána könnyedén meg lehetett tisztítani.)
3/9 anonim válasza:
A nagyon zsíros edényeket mosószódás vízben szoktam áztatni és mosogatni, remekül lehozza az odaégett maradékot is.
5/9 anonim válasza:
Fújd be hideg zsíroldóval/Well Done/hagyd állni vagy 5 percet,jól súrold meg és,ha kell ismételd meg a műveletet.
6/9 anonim válasza:
Nekem van egy erre használt körömkefém,azzal eltudom súrolni.
7/9 anonim válasza:
nekem is a hideg zsíroldó vált be. Nem kell minden alkalommal használni.
8/9 anonim válasza:
dehogy is, ha nem műanyag a levesszűrőd az a legjobb, ha kiégeted a gáztűzhely fölött belőle a zsírt, picit büdös de ha lemosod utána vízzel olyan lesz, mint újkorában :)
9/9 anonim válasza:
Most már mosogatógéppel, de régebben vagy kifőztem vagy pedig hideg zsíroldóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!