Milyen gyakran tisztítjátok a lefolyó szifont?
Konyhában, fürdőszobában..gondolok itt a teljes szétszerelésre és az alapos tisztításra. Hány fős a háztartásotok? Állat van?
Egyáltalán szokás ezt rendszeresen tisztítani vagy csak ha gond van vele?
Fürdőszobában soha nem tisztítottam, konyhában amikor gond volt vele öntöttem bele tisztítót, de soha nem szereltem szét.
Te tudod, hogy miket szoktál a lefolyóba önteni: ha sok olyan cucc kerül bele, ami dugulást okozhat, akkor érdemes tisztítani és nem megvárni, amíg eldugul.
Ha jól emlékszem 100 Ft darabja a sűrűbb lyukú lefolyónyílás-lemeznek (nem tudom a szakik minek nevezik).
Ezt csak ráhelyezed a mostani nagy lyukú lefolyó nyílására. Ez nem engedi a nagyobb szennyeződéseket a lefolyóba. Ha összegyűlik a szemét, fogod és kiszórod a kukába, majd visszahelyezed. Rendes körülmények között nem szorul szétszedésre. Ügyeljetek arra, hogy hosszú szőrszálak, hajszálak ne kerüljenek a lefolyóba. Konyhai szifonnál lerakódhat a csőben a zsiradék. Forró víz folyatásával megoldható, csak vigyázz, nehogy megpuhuljanak (deformálódjanak) az elfolyó csövei. Ezért inkább éjjelre önts bele lefolyótisztító (zsíroldó) folyadékot.
Nekem minden lefolyón van szita, vagy szűrő, vagy mi a neve, így olyasmi nem kerül bele, ami eldugítaná. Még a hajszálat, kutyaszőrt is felfogja, nagyon hasznos.
Ez a legjobb (2db) és kemény 290 Ft., mert ennek a pereme egyenes.
Ez nem jó,(kicsit kúpos a pereme) mert elmozdul és alá megy a trutymó:
Soha nem tisztogatom a szifont, mert nem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!