Kaptam egy gyapjúmosószert, mire lehet ezt használni gyapjú mosásán kívül?
Nem lett felhasználva, rózsaszínű Tandil wollwaschmittel (gyapjúmosószer). Érdekes, hogy gyapjúhoz nem gyártanak külön fehér-fekete-színes mosószert, csak 1 félét...
A címkéje szerint természetes szálakoz való. (gyapjú, selyem, angóra, moher) Ha jól értem akkor a "gyapjúmosószer" egyszerűen az állati szőrökből készült anyagokhoz való? (Kis túlzással... sampon?)
A selymet és a gyapjút feloldja a lúg. Tehát ha mosószódával, vagy más lúgos mosószerrel mosod, kinyírod a selyemsáladat meg a gyapjú pulóveredet. A gyapjú mosása semleges kémhatású mosószerben, vagy samponban a legpraktikusabb...
Nagyanyám mindig WU2 samponban mosta a gyapjú takarókat és pulóvereket.
Tehát, gyakorlatilag egy nem habzó, gépi sampont árulnak mosószerként, ha "régen" a sima sampon, wu2 tökéletesen megfelelt mindenkinek a gyapjúruhához?
Mivel természetes képződésű, "szálas-szálkás, nedvszívó anyaghoz lett kitalálva, pamuthoz inkább hasznosabb lehet, mint műszálashoz?
"A gyapjú mosása semleges kémhatású mosószerben, vagy samponban..."
Ha jól értem, akkor a gyapjúmosószer bőrsemleges kémhatású (pH7)ennélfogva öblítőszer sem kell utána, ha nincs se igény, se szükség az "illatos" ruhára, csak és kizárólag a tisztára.
A gyapjú-selyem eleve nem is töltődik fel statikusan, emiatt sincs szükség az öblítőszer bevonatára sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!