Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mennyit szoktatok takarítani...

Mennyit szoktatok takarítani és mivel?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék ki mennyit takarít és nilyen tisztítószerekkel/eszközökkel.

Mostanában diplomáztam,3 hónapja költöztem külön a szüleimtől,egyedül élek (bár van barátom,de még nem költöztünk össze egyelőre). nem tudom jól alakítom e atakarítási szokásaimat,azért lennék kíváncsi,hátha tanulok valami újat:D

Szóval

Minden este :felporszívózok a kéziporszívóval,portörlök,konyhában pultot,étkezőasztalt törlök,fertőtlenítőspray-vel lefújom a kilincseket,kapcsolókat,mosogatok.(még nincs veszerelve a mosogatógép)

Heti 1x : felmosok,wc-t tisztítok,csapot tisztítok,zuhanyzót,konyhában a tűzhelyet,pultot,minden bútor felületét áttörlöm egy cifes nedves kendővel,tükröket tisztítok, mosok.

Havonta ablakpucolás ,hűtőtakarítás és kb 3 havonta tervezek mimden kiszedni minden szekrényből és áttakarítani belül is.

Amiket használok: frosch fürdőszoba tisztító,frosch wc tisztító, domestos a zuhanyzóhoz, frosch hűtőtisztító(étkezőasztalt és pultot is ezzel törlöm),cif nature konyhai tisztító,dettol felületfertőtlenítő, frosch ablaktisztító,frosch általános tisztító a felmosáshoz, cifes nedves kendő.

A takarító rongyok pedig mindenféle dm saját márkás .

25N

2020. ápr. 7. 22:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Csak azt nem értem ha ezeket minden nap megcsinálod, akkor miért kell másnap is. Szóval, tegnap este végigsikáltad a lakást, akkora koszt csinálsz egyedül egy nap hogy ezt este újra meg kelljen csinálni?

Nincs más ami kitöltse az életed?

2020. ápr. 10. 09:42
 12/18 A kérdező kommentje:

De igen,dolgozom is hétköznap,jelenleg homeoffice-ban,de munka után is miután hazaértem,ezeket mindig megcsináltam este.

A fővárosban élek egy lakóparkban és az útra néz az ablak, ami forgalmas,és ha csak nem esik az eső,mindig bukóra van nyitva az ablak,egész nap.,csak este csukom be. Ha sgy napig nem porszívóznél vagy törölnék port,konkrétan 2cmen állna a por a polcokon,padlón...

2020. ápr. 11. 14:28
 13/18 anonim válasza:

felesleges ennyi szer. az ecet az jó ablakpucoláshoz is, meg vízkőteleníteni is, wc-be is. én a kádat, mosdókagylót, mosogatót szódabikarbónával szoktam kisikálni.

én felmosni flóraszepttel szoktam, de kolléganőm pl arra is ecetet használ

ki mit milyen gyakran meg igény szerint. ablakot biztos nem pucolnék havonta :D

2020. ápr. 18. 11:33
 14/18 anonim ***** válasza:
Tény, hogy nincs sok ablakunk (55 nm-es lakás), de én két hetente megpucolom. Nem csak évi két alkalommal akarok tiszta ablakon kinézni :)
2020. ápr. 18. 11:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Havonta ablakpucolás ,hűtőtakarítás"

Ez túlzás. Olvasd el a hűtő használati utasítását: elég olyan gyakran, ahogy ott javasolják. Az ablakpucolás meg elég 3-4 havonta.

2020. ápr. 21. 18:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja, mondjuk ablakpucolás alatt értem azt, hogy a keretet is, nem csak magát az üveget.
2020. ápr. 21. 18:52
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
4-5 havonta egy tisztességes ablakpucolás mondjuk 50 nm-re minimum egy óra. Ha kethetente megpucolom 10 perc 😉
2020. ápr. 21. 19:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha ennyi por megy be az ablakon, akkor nem is szabad nyitva tartani, hiszen akkor azt a port lélegzed be egész nap a tüdődre. Viszont akkoe az ablak is poros, és tényleg pucolni kell.

Én sem használok más mint ecetet és szódabikarbónát, szépen működik az mindenre.

Nekem a domesztosz gyilkos, fáj tőle a fejem és bennemaradt az orromban napokig, amikor használtam. Lehet rajta nevetni, de kipróbáltam, hosszabb nem takarítás után a kóla pucol legjobban wc-t.

Szerintem annyit kell takarítani, amennyi jólesik, és akkor, amikor holtideje van az embernek. Ha egy ablak megpucolására, akkor annyinak is örülhet az ember, és kész. És szerintem is mindent azonnal a legokosabb rendbetenni, pl.főzés közben elmosogatni, ami már nem kell.

2020. máj. 22. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!