Kiömlött az olaj, felmostam vízzel, de csak annyit értem el, hogy szétkentem. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 5. 19:28
11/22 anonim válasza:
Számomra is megdöbbentő. Viszi a felmosót, szétkeni és még tovább is viszi. Fogadni mernék a felmosó fejet eszébe sincs kicserélni utána...
12/22 anonim válasza:
Olajra sima vizet.. Oh, my God.. Legközelebb próbáld ki az olajat a tűzre.:(
13/22 anonim válasza:
Szórd fel valamivel ami felszívja.
14/22 A kérdező kommentje:
Áhh.. Még mindig olajos a csempe. Érzem rajta.
Nincs az olajnak olyan hatása, hogy elpárolog, vagy kiszárad? Mert szerintem ez örökre olyan marad.
2020. ápr. 6. 09:33
15/22 anonim válasza:
Miután szépen elkented vízzel ott is fog maradni.
16/22 A kérdező kommentje:
Na, már alakul azért! Kezd jobb lenni!
2020. ápr. 6. 10:17
17/22 anonim válasza:
Jééézussom!
Lemész a játszótérre és lopsz egy kis homokot, ráöntöd, otthagyod, aztán összelapátolod. Nem baszkurálod előtte szét.
Legjobb lenne a brigéciol, de ha nincs akkor mosószeres kéztörlőronggyal felszeded a maradékot, majd mosószeres szvaccsal feltakarítod, végül ismét papírtörlővel felszárítod.
Szőke, szabadbölcsész, vagy mindkettő egyszerre?
18/22 anonim válasza:
Nekünk azt tanították, hogy sót kell rászórni aztán felsöpörni
Egyszer sajnos volt lehetőségem kipróbálni, és tényleg bevált
19/22 anonim válasza:
Azért mondták a sót, mert az van a konyhában. A homok olcsób. A kéztörlő is jó, budipapír is jó, a nagyjára.
20/22 Meton válasza:
Az olajra nem szabad vizet önteni, főleg nem hidegen. A forró víz még elmegy. A felmosót ne nyomd bele, mert utána ki is dobhatod, az olaj örökre benne marad. Amit lehet, mindenképpen fel kell itatni. Ha már szétkented, akkor a benzin oldja. A mosószer nem hatékony, bár működik. Az alkohol szintén oldja. Működhet a brigéciol vagy más maró anyag is, de előtte próbáld ki olyan felületen, ahol nem számít, ha tönkre teszi. Ez érvényes a benzinre is, ha műanyag felületre kerül, annak nem tesz jót. Az olaj amúgy beszivárog az anyag pórusaiba és onnan többé ki nem szeded. A fának jót tesz, tartósabb lesz tőle. Elzárja a pórusait, így ellenállóbb a víz ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!