Hány %-os alkohol jó fertőtlenítésre? (Takarítás)
Figyelt kérdés
Házi tisztítöszert szeretnék készíteni, csak nem tudom hogy mennyi alkoholt tegyek bele. Hány %os legyen a tisztítószer?2020. febr. 16. 05:44
1/12 anonim válasza:
Etilalkoholt ne erre pazarold, eladod és veszel "teszkós clint", jobban jársz. Metilalkoholt ne tarts otthon soha! Denaturált szesszel meg büdös lesz durván. Fura patthelyzetbe kerültünk. Mivel oldanád fel? ;)
2/12 A kérdező kommentje:
Én vodkára gondoltam. Az 40%-os
2020. febr. 16. 06:07
4/12 A kérdező kommentje:
Pont a vegyszereket szeretnem kivaltani vele
2020. febr. 16. 06:18
5/12 anonim válasza:
Az alkohol kb ugyanannyira _vegy_szer mint a hypo.
Vodkát ne használd 40% semmi ebből a szempontból, és ugye vannak még benne dolgok, csak ragadni fog az egész, amivel áttörölted.
Én úgy tudom 70-80%-tól van fertőtlenítő hatása az alkoholnak. Lehet kapni olyan fújós kiszerelésben, mint az ablakmosót, és úgy sokkal könnyebb vele takarítani.
6/12 anonim válasza:
Így van. 70% felett hatékony az alkoholos fertőtlenítés. Szerintem is maradj a vegyszereknél.
7/12 anonim válasza:
A hipó is semleges lesz, mire kimardossa magát. Az rajtad múlik, mennyire tolod túl.
8/12 anonim válasza:
Orvosilag a 70%-os alkohol a leginkább hatásos (a koncentráltabb kevésbé), viszont ezt át kell szűrni baktériumszűrőn, hogy a levegőből belekerült spóráktól is mentesítve legyen.
9/12 anonim válasza:
Házi fertőtlenítő: hipó.
A kórházakban sem véletlenül van mindig hipó szag. Kötelező használniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!