Mivel szedhetném le az igazán masszív vízkövet függőleges felületről?
Új albérletbe költöztem, ahol a zuhanyzó közvetlen közelében van egy tükör a falon, körbe csempézve. Tehát függőleges felületről van szó, amit nem tudok levenni és beáztatni hosszú időre. A víz miatt iszonyatosan vízkövesedik, és az előző lakók nem fordítottak túl nagy figyelmet a tisztaságra, így nagyon lerakódott - olyan szinten, hogy eddig semmivel sem tudtam eltávolítani. Próbáltam a hagyományos vízkőoldót, a Cillit Bang fürdőszobai tisztítószert, a CIF-et, egyik sem ért semmit sem. A leghatásosabb ellene a DM sajátmárkás fürdőszobai tisztítószere, ami sajnos szintén nem tudja tökéletesen eltávolítani a vízkövet a tükörről. Az ecetet próbáltam még, de sajnos függőleges felület révén nem marad meg rajta elég ideig.
Teljesen tanácstalan vagyok. Mit tehetnék, hogy teljesen vízkőmentesíteni tudjam a tükröt?
20%-os ecet azért már elég jól felmarja a vízkövet.
Gyakorlatilag az összes fürdőszobai vízkő elleni tisztítószer valamilyen savat (ecet, citrom stb.) tartalmaz 5-10%-ban.
Szóval ha a 20%-os ecet sem szedi le akkor marad úgy.
Akkor az nemvízkő. A hagyományos vízkőoldó, gyenge sósav. Simán le kellett volna vinnie röhögve. Az valami más lesz.
Tükörre hogyan/honnan rakódna vízkő?
Ez nekem nagyon bevált, mindent szépen leszed és olyan sűrű gél jellegű, nem folyik le gyorsan a függőleges felületről sem ha rádújtad.
Próbáld ki.
Én gőztisztítóval megyek rá, tény mivel minden héten takarítom a zuhanykabint, nem nehéz.
Vízkőoldó, aztán gőztisztítógéppel.
(de a házban szinte mindenhol azt használom, konyhában pl tök jó, lévén mindennap főzök, s a zsíros/olajos gőz ugye meglátszik hiába a páraelszívó)
De lehet sikerül anélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!